Utelivet i Budapest – 5 tips!

Dela inlägget:

Budapest har verkligen ett spännande uteliv och här finns något för alla smaker. Här kommer 5 tips – de första tre riktade till er som gillar intressanta barer, de sista två mer till svensexegänget!

1) Ruin pubs.

För ungefär tio år sedan började man skapa barer i övergivna, rivningsfärdiga hus i Budapest och det blev så populärt både bland lokalbefolkningen och turister att det öppnar fler varje år. Den mest kända ruinpuben är Szimpla, dit vi togs av festfixarfirman Underguide för ett besök. Massor med folk i den rikt utsmyckade lokalen där folk röker shisha, dricker öl och partajar. Så långt från ett avskalat designhotell man kan komma!

Det finns fler bra Ruinpubar, fler tips hittar ni på denna ungerska blogg och denna.

P1050453 P1050455 P1050472 P1050480

2) Vinbarer

Ungern har väldigt bra viner som dock mest konsumeras i landet och på stadens vinbarer finns det flera med ett stort utbud vin på glas. Vi var på en av Budapests mest renommerade vinbarer – Etap Wine Bar – som ligger i Ruinbar-distriktet och där hade deras vinexpert Richard Nemeth en provning med oss där vi fick testa allt från ungerskt bubbel till vitt och rött vin.
  P1050756 P1050765 P1050775 P1050776 P1050783
Till vinerna en härlig charkbricka och underhållning i form av bas och piano.
P1050769
Väldigt mysigt ställe, perfekt för en kväll man vill njuta av lite goda viner och bara chilla!

3) Takbarer

Gillar man takbarer finner man ett litet, men bra utbud i Budapest. Jag gick till den takbar som just nu är den som många pratar om – 360 bar. Jag skrev om den redan i mitt tidigare inlägg ”Topp 7 saker att göra i Budapest” -där kam ni läsa mer om denna bar med grym utsikt, goda drinkar men lite smådryga bartenders”
Takbar 360 Budapest

På den svenska bloggen Rooftopguiden finns några till tips om takbarer i Budapest.

4) Sparty

Vad får man om man arrangerar ett stort party på ett av Istanbuls största spa:n? Sparty såklart! Badrock – stora fester på badhus – var populärt i Sverige på 90-talet och detta är en modern tappning med ljus, rök och blandning av housemusik och klassiska partylåtar som alla kan skråla med i. Vi åkte hit en sväng sent vår nästa sista dag i Budapest, lite skeptiska, men kul att kolla in. 80% killar, alla rejält i gasen. Här ska man nog ha förfestat ordentligt och komma med ett stort kompisgäng för att ha riktigt kul. Var beredd på fulla britter som glatt slår plastglaset med öl ur handen på dig i poolen!
sparty

5) Beerbike

 Ett annorlunda sätt att se sig om i staden medan man dricker öl är Beerbike. Sexton sittplatser med pedaler för öldrickare och en nykter person längst fram som får styra. Mycket populärt för grabbgäng som besöker Budapest.
P1050968
Detta var ju såklart bara ett urval av allt Budapest har att erbjuda. Har du några fler tips? Kommentera gärna!

1 kommentar

  1. […] BUDAPEST Vill du upptäcka Budapest finns det många av bloggarna som tipsar om både mat, boende och saker att göra. Cecilia från Travellink ger dig sin Guide till fantastiska Budapest. Anna från Travel on a Cloud ger dig Fem anledningar att älska Budapest. Peter och Helena från Freedomtravel tipsar om 5 upplevelser i Budapest. Jag skriver om Hotel Boscolo, femstjärnigt boende i Budapest. Eva från People in the Street berättar om att Promenera i Budapest och Ruinbarer i Budapest. Christian från Mat och Resebloggen ger dig sina Topp 7 saker att göra i Budapest och 7 anledningar att bo på Buddha Bar Hotell i Budapest och berättar om Utelivet i Budapest – 5 tips. […]

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...