Glassig lunch, elbilsutflykt och finmiddag

Dela inlägget:

Vår femte dag i Polen och den tredje i Sopot startade jag med en tidig cykeltur medan resten av familjen fortfarande sov. Hotellet vi bodde på, Mala Anglia, lånar inte bara ut elbilar till hotellgästerna utan har även flera elcyklar så jag gav mig ut på cykelbanan som löper längs med kusten. Jag startade med att åka mot Gdansk och när jag hade passerat stadsgränsen med råge vände jag och körde åt motsatt håll tills jag kom till en vacker skog där det bland annat finns flera vandringsleder.

Elbilstur till Pier in Orlowo

Efter cykelturen och frukost på hotellet gick jag och sonen ner till hotellets spa för lite bastu och bad och sen lånade vi hotellets största elbil och gjorde en utflykt allihop. Väldigt smidig liten bil, som är perfekt för att kunna stanna exakt var man vill. Vi hittade ett kul utomhusgym och åkte bort till en annan pir en bit från centrum  – Pier in Orlowo där det även fanns en fin sandstrand där barnen lärde sig att kasta macka.

Lunch på White Marlin i Sopot

Vi hade hört talas om strandrestaurangen White Marlin här i Sopot och bokat bord för lunch där. White Marlin ligger på stranden nära centrum och är troligen den glassigaste restaurangen i Sopot dit man kommer dels för att äta eller bara hänga och dricka drinkar på deras beachklubb. Jag tog in grillad bläckfisk och den var god klart över förväntan, perfekt grillad, spänstigt kött och en supergod sallad till. Riktigt bra. Vi tog även in deras paraddessert pavlova som var en hög kvadrat med fluffig maräng, grädde och jordgubbar. Mums!

Sopots Pir  – Molo w Sopocie

Intill White Marlin ligger även bland annat en av Sopots allra mest kända turistattraktioner och ett landmärke för staden – Sopots Pir  – Molo w Sopocie. En över 500 meter lång träpir som är Europas längsta pir byggd i trä. Vi passade ut att gå den hela vägen ut när vi ända var här. Längst ut finns en restaurang och en marina. Lite väl mycket folk, så egentligen gillar jag dagens första pir bättre!

Middag på L’Entre Villes

Vi har verkligen gjort mycket research vad det gäller restauranger för denna korta resa denna kväll var det dags för en av Sopots allra populäraste finkrogar – L’Entre Villes. En restaurang inrymd i ett stort vackert hus som totalrenoverats mycket smakfullt. Jag kommer att skriva mer om L’Entre villes när jag sammanfattar våra bästa restaurangtips men detta var verkligen fine-dining men på ett modernt och avslappnat vis. Jag kan verkligen rekommendera en middag här – men boka i tid. Det är populärt – speciellt att sitta i deras orangeri.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...