Sol, Sup och Skaldjur i Sopot

Dela inlägget:

Vår sista heldag i Sopot strålade solen och vi fick en underbar dag där vi mest hängde på stranden med undantag för två fantastiska måltider. (Ja, vi har gått all-in på restauranger i Polen denna semester!). Exakt lagom varmt i solen utan att det blir svettigt och lagom kallt i vattnet för att svalkas när man tar ett dopp – som en svensk sommar kan vara om man har tur.

Lunch på Nowy Swiat

Vi var lite sena till lunchen vi hade bokat inne centrum på restaurangen Nowy Swiat och tog en Uber den korta vägen dit (för ca 20 svenska kronor). Detta är en ganska ny restaurang vi hade fått tips om, med en ung ambitiös kock. Så himla god och vacker mat som jag återkommer till i inlägget om Sopots restauranger.

Sup i Sopot

Efter lunchen promenerade vi tillbaka till vår del av stranden och hyrde en varsin SUP-till barnen. Jag testade också och efter en stund fick jag in tekniken för att kunna ta mig fram utan att ramla i. Kul, kan förstå att man fastnar för detta! Passade på att maxa denna sista eftermiddag på stranden med en drink och introducerade virgin mohitos för barnen som tyckte dessa var grymma!

Burgare på balkongen för vissa…

Efter alla middagar var barnen sugna på att ta det lugnt på rummet så vi köpte varsin burgare åt dem på en food-truck som ligger nära hotellet och sedan gick de loss på en godisprovning de hade sett fram mot sedan vi var i saluhallen i Gdansk då de köpte lite Polskt smågodis. Växer man upp med Youtube istället för SVT filmar man såklart en sån provning. Nedan finner ni deras klipp!

https://www.youtube.com/watch?v=aWi9LcCsszU&t=0s

… medan vi gick till Seafood Station

Vi promenerade den dryga kilometern in till centrum och den långa huvudgatan upp till Sopots tågstation där, likt Grand Central Station i New York, en riktigt bra fiskrestaurang finns – Seafood Station. Här tog vi in några olika rätter att dela på som vi bägge gillar, som små stekta sillar, grillad bläckfisk och fish’n’chips. Supersmarrigt!

Krzywy Domek – the crooked little house

 

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...