Tom Sjöstedt från Lilla Ego och Daniel Roos årets Nobel-kockar

Dela inlägget:

Idag presenterades årets Nobelkockar och det är en av mina favoritkockar som kommer att laga maten vid detta prestigeevent – Tom Sjöstedt från Lilla Ego. För desserten står Daniel Roos.

Tom Sjöstedt från Lilla Ego och Daniel Roos årets Nobel-kockar

I all hemlighet har arbetet med menyn till banketten pågått sedan i våras med tillagningar och provsmakningar. Temat för året är Is och för själva festen på söndag har man hämtat stora mängder is från torne älv. Så man kan säkert få se en och annan isskulptur.

Om maten är i närhet så god som den råstekta hummer jag åt på Lilla Ego i lördags kommer garanterat gästerna bli nöjda!

https://www.instagram.com/p/BcNkxs7jUKC/?taken-by=matochresebloggen.se

Nobelveckan  i korthet:

  • 6 december, 13.00: Presskonferens med litteraturpristagaren på Svenska akademien.
  • 6 december, 14.00: Presskonferens med medicinpristagarna på Nobel Forum.
  • 7 december. 09.30: Presskonferens med fysik-, kemi- och ekonomipristagarna på Vetenskapsakademien.
  • 7 och 8 december: Pristagarnas Nobelföreläsningar.
  • 10 december, 16.30–17.42: Nobelprisutdelningen i Konserthuset.
  • 10 december, 19.00–22.50: Nobelbanketten i Stadshuset.

Testa nobelmenyn på Stadshuskällaren

Vill du testa Tom och Daniels meny? På Stadshuskällaren serverar man alla menyer från 1901 fram till idag. Så inom kort kommer man där kunna äta årets nobelmeny!

Jag var där på ett mingel för några veckor sedan och kollade in matsalen där menyn serveras – självklart på samma porslin som på nobelmiddagen.

Tom Sjöstedt från Lilla Ego och Daniel Roos årets Nobel-kockar

Webb: stadshuskallarensthlm.se

Pris Nobelmeny: 1865:- per person inklusive vinpaket

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...