fbpx
Matochresebloggen
Okategoriserad Skidor Skidresa

Tirolberg i Åre – Bästa skidreseinspirationen

Alpina VM i Åre pågår för fullt och i helgen var jag uppbjuden till Åre av Österrikes turistbyrå. De har precis som förra gången det var VM i Åre (2007) byggt upp ett stort hus som de kallar “Tirolberg” nere vid Holiday Club, bara några hundra meter från Åre Torg. Här firas vinnarna från VM på kvällarna (vissa kommer till och med hit och blir intervjuade), man gör promotion för de större skidorterna i Österrike och det serveras såklart österrikisk mat och dryck.

Bästa skidreseinspirationen - Tirolberg i Åre!
Bästa skidreseinspirationen - Tirolberg i Åre!
 Tirolberg i Åre!

 Tirolberg i Åre

 Tirolberg i Åre

 Tirolberg i Åre

TirolBerg i Åre

Man lyckades verkligen med föresatsen – att skapa lite av Tirol-känslan i Åre.

Bästa skidreseinspirationen – Tirolberg i Åre!

Jag har redan lite koll på ett av områdena de berättade om – St. Anton i Arlberg – där vi var förra sportlovet och hade en fantastisk vecka. Det var kul att nu även få höra lite mer om de andra skidorterna, där Ischgl och Zillertal verkligen fångade mitt intresse. Det fanns massa personer på plats jag kunde prata med som hade erfarenhet av dels de olika platserna, men även hade en helhetsbild så de kunde jämföra platserna sinsemellan.

Jag ställde samma fråga till alla – “Vad skiljer de olika orterna åt och vem passar de för“? Jag fick bra svar från representanter från Österrikes turistbyrå, men även om respektive plats från några av mina resebloggarkollegor som varit på en pressresa i Österrikes förra året. Länkar till deras inlägg om respektive skidort hittar ni nedan.

Var i Österrike ska man resa?

Ja, som vanligt beror det på vad man är ute efter och hur van skidåkare man är. Vill man ha lugn och ro eller partyt? Rustika restauranger eller riktig fine-dining? Åka med familjen eller kompisgänget? Här kommer tre bra förslag – två familjealternativ och ett för de som är ute även efter nattliv!

1. Arlberg – Lech, Zug och St Anton

Arlberg, med Lech och Zug där vi var på sportlovet för två år sedan var fantastiskt. Vi åkte dit med våra barn och två andra familjer med barn och här fanns riktigt bra backar som passade både oss och våra barn som då var 8 och 11 år. Riktigt bra restauranger med underbara solterrasser och bra hotell. Läs mer om vår resa till Lech, Zurs och St. Anton här eller hos Lisa om St. Anton.

2. Zillertal i Österrike

En bred skidort – något för alla. Här finns också en glaciär på 3250 meters höjd där man kan åka skidor året runt. Fyra stora skidområden. Från nybörjarområden i Zillertal arena med blåa backar till Mayrhofen Penken med svarta backar och Österrikes brantaste skidbacke – Harakiri. Perfekt för en familjesemester! Läs mer om Zilltertal hos Jennifer Sandström här och om hos Sofia på Fantasiresor här.

3. Ischgl i Österrike

Ischgl’s slogan är “Relax, if you can….” och här är det party som gäller. Lyxiga hotell, riktigt bra restauranger, stora nattklubbar och riktigt bra skidåkning. After-ski? Ja, det finns såklart här också – omtalad som kanske den bästa i Alperna. Dessutom gästas ofta Ischgl av stora artister som t ex Lennie Kravitz som kommer till Ischgl i April. Det perfekta stället för en kompisresa! Ni kan läsa mer om Ischgl hos Skidresor.com,

Ischgl i Österrike

En inspirerande helg som även innehåll en hel del skidåkning, både för egen del och som åskådare i det VM som pågår. Mer om Åre under VM i nästa inlägg!

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  Jennifer Sandström
  11 februari, 2019 at 20:32

  Åh, vad bra att du tog en bild på huset! Har försökt förklara för folk hur stort det var men inte lyckats så bra, nu kan jag skicka det här inlägget till dem istället 😉 Tack för en bra helg!

  • Reply
   christianmuda
   11 februari, 2019 at 22:24

   perfekt Jennifer! Tack själv, så kul att ses!

Lämna gärna en kommentar