Skidåkning i Åre under VM – fullbokat men tomt i backarna

Dela inlägget:

Alpina VM i Åre pågår för fullt och i helgen var jag där som gäst hos Österrikes Turistbyrå som hade ett stort arrangemang med ett eget Tirolberg mitt i Åre. De hade även ordnat biljetter till både herrarnas och damernas störtlopp, som var riktigt kul att se live – åtminstone en stund.  Sedan blev jag för sugen på att ge mig ut i backarna igen!

Längs hela backen är dubbla skyddsnät uppsatta, så man ser inte superbra när åkarna swishar förbi om man kollar in loppen från backen. Dock är det häftigare fartkänsla när man står i backen än nere vid målgången.

Alpina VM i Åre 2019

Alpina VM i Åre 2019

Vid mål är det dock klart mer stämning, med folk som hurrar, applåderar och ringer i skällor. Entrén på drygt 400:- verkade inte avskräcka, det var knökfullt på läktaren!

Alpina VM i Åre 2019

Skidåkning i Åre under VM

Det är både plus och minus med att åka skidor under VM. På plussidan är att det är klart mindre folk i backen än vanligt. Dels för att många kollar in loppen, men främst för att nästan hela byn är full med landslag, sponsorer och hangarounds. Dessa bor till skillnad från familjer oftast en person i varje hotellrum. Så trots att alla hotell i Åre var helt fullbokade var det färre personer än vanligt här. Nästan tomt i backarna och inga liftköer – lyx!

Skidåkning i Åre under VM

Skidåkning i Åre under VM

Skidåkning i Åre under VM

Avstängda backar under VM

På minussidan är att det just är fullbokat och hotellpriserna för de som bokade i tid högre än någonsin. Dessutom är flera av de bästa backarna avstängda för VM, både för tävling och träning för landslagen. De fetade röda nedfarterna nedan på pistkartan är avstängda under hela VM – ett par av de jag gillar mest som VM8:an! Dessutom var kabinbanan avstängd under stora delar av tävlingsdagarna.

Skidåkning i Åre under VM

Skidåkning i Åre under VM

Skidåkning i Åre under VM

Men, att det var så lite folk i backarna kompenserade för de avstängda pisterna.

Sammantaget – en perfekt helg att vara i Åre – både för de som vill uppleva tävlingarna på plats och för oss som föredrar att åka själva!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...