fbpx
Matochresebloggen
Dubai 2015 Okategoriserad

Tio saker att göra i Dubai

På sportlovet åkte vi till Dubai en vecka. Här kommer tips på tio saker ni inte får missa om ni åker dit, och så lite tips på hur man toppar vår resa!

1). Gå på tivoli – inomhus – i ett köpcenter

2). Ta en joggingtur. Att åka från kylan i Sverie till varma Dubai måste firas med att springa i shorts och T-shirt. Låt palmerna inspirera till en ny frisyr.

3). Åk upp i Burgh Khalifa. Beställ biljetter i förväg online. Kolla så ni köper av officiella webbplatsen (inte de som köper sig en plats högt på Google). Gå inte på bluffen när ni kommer fram att köpa biljetter “ända upp till toppen” för extra avgift, det räcker att åka till våning 148.

4). Hyr en privatchufför en heldag (kostar ca 1300:- SEK) och åk runt och se allt ni kan komma på. Ta många hoppbilder.

5). Stanna med bilen vid Dubais marina, ta en kaffe och kolla på båtarna och på alla intressanta människor.

6) Se till att era sandslott dominerar stranden

7). Åk på ökensafari. Jäkligt coolt. Försök att hitta en privat variant (dvs inte paketen som hotellen erbjuder). Hotellens paket innebär att man åker i karavan om 10-15 bilar genom öknen och sedan avslutar i ett turistigt upplägg med magdans och buffé i en ful byggnad mitt ute i öknen.

8) Om ni ändå åker på ett hotell-paket och hamnar på det turistiga stället är fördelen att kidsen kan bocka av “rida på kamel” från sin bucketlist.

9) Ta med snorkel och simglasögon.

10) Besök ett av de stora akvarium som finns inne i city, t ex det i Dubai Mall.

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  "Asien&matfantasten"
  18 juli, 2018 at 22:00

  Trevligt inlägg och fina bilder!

  För en “asienfantast” hade det varit spännande med mer/fler inlägg om just Asien. Med tanke på den kunskap som finns om resor och mat i framförallt Europa på bloggen, vilka kontraster och eventuell likheter man kan skönja mellan länder i just Europa och Asien 🙂

  Tack för trevlig kvällslektyr, kommer tillbaka! Välskrivet men samtidigt “lättläst”.

  • Reply
   christianmuda
   21 juli, 2018 at 11:04

   Hej,

   Tack, så kul att du gillade inlägget och varmt välkommen tillbaka!

   Ja, jag älskar Asien och har rest runt där där massor, luffat runt flera månader från Vietnam till Indien, långresor i Thailand ner till Singapore osv – det var tyvärr innan jag startade bloggen! Men bra idé att skriva om skillnaderna mellan att resa i Europa och Asien!

   Vänliga hälsningar Christian

Lämna gärna en kommentar