Hur vi blev uppgraderade på Grand Hôtel – och tio bra tips för att bli uppgraderad på hotell.

Dela inlägget:

Ska man tro på klassiska tips som att säga att man firar smekmånad eller ska man säga att man firar att man just skilt sig och ge mycket dricks till personen som checkar in en? Hur som helst är det värt att testa olika strategier för visst är det en klart härligare upplevelse att bo i ett riktigt fint rum än hotellets sunkigaste.

Efter att ha gjort grundlig research har jag hittat tio sätt att bli uppgraderad på hotellet:

  1. Kontakta hotellet i förväg och meddela att ni kommer att fira något speciellt när ni bor där – en jämn födelsedag, bröllopsdag, smekmånad eller liknande. Har ni inget att fira får kreativiteten styra vad ni hittar på för anledning.
  2. Det som talar mot tips 1 är att många bor på hotell just för att fira något. Så receptionisten har hört alla vanliga anledningar tusen gånger. Att då istället hitta på en rolig anledning som hen inte hört förut kan vara klart mer effektivt. T ex ”Jag firar att jag just skilt mig”
  3. Boka inte det billigaste rummet, utan ett i mellannivå. Chansen att ni då blir uppgraderad till ett av de finaste rummen ökar betydligt, medan prisskillnaden mellan det billigaste rummet och en nivå upp inte skiljer så mycket.
  4. Boka direkt hos hotellet (och inte via en tredjepart som booking.com). Mellanhänder tar mellan 12-30% i provision, så om hotellet har fått en direktbokning är ni en mycket mer lönsam gäst.
  5. Vissa hotell (i t ex USA) har en ”uppgraderingslista” som ni kan ringa och be att få bli uppsatta på. Värt ett försök!
  6. Visa lojalitet till hotell du gillar. Prata med personerna som jobbar där och nämn hur mycket du gillar hotellet och hur ofta du bott där. Ge en bra recension på Tripadvisor.
  7. Kom mellan klockan 15.00-17.00 – då har städarna oftast blivit klara med alla rum och front desk vet ofta hur många av de bättre rummen som fortfarande inte blivit sålda.
  8. Ge dricks! Även om hotellet är fullbokat så kan man vara säker på att man inte får det sämsta rummet utan snarare det bästa tillgängliga.
  9. Var trevlig! Fråga försiktigt om det möjligen finns t ex ”ett rum med utsikt mot vattnet ledigt” och om så inte är fallet – var glad ändå och hoppas på bättre tur nästa gång.
  10. Gå med i hotellets lojalitetsprogram. (Men det krävs väldigt många nätter innan man kommer upp i en nivå där man alltid blir uppgraderad i mån av plats).

När blev vi uppgraderade då? Det var i januari på Grand Hôtel i Stockholm. Vi hade bott där när min fru fyllde 40 förra året och då hade vi bokat ett Superior Rum men försökte inte ens få till en uppgradering. När vi nu skulle bo i januari hade jag hittat ett specialerbjudande och bokade ett dubbelrum för bara 1900:- med frukost. Men i bokningen skrev jag att vi gärna ville ha ett rum med balkong mot vattnet om möjligt. Och när vi checkade in visade det sig att vi blivit uppgraderade. En stor anledning var nog troligen också att vi bodde den tredje januari när hotellet troligen inte är fullbokat…

Solnedgång
Utsikt från vårt rum på Grand Hotel

Lycka till!

Källor: Wikihow Huffington Post   NBC News  WoWLust

 

 

 

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...