fbpx
Matochresebloggen
Andreas Wallander Restaurangchef Proviant Gärdet
Restauranger Restauranger i Stockholm

Svensk snabbmat på Proviant Gärdet

Vi bor granne med Proviants franska bistro på Sturegatan och har ofta ätit söndagsmiddag där. För några år sedan öppnade de en filial på Kungsholmen som även brygger deras öl och de har en liten deli på Sturegatan med kött, ostar, chark mm där vi ofta har slunkit in för att kompletteringshandla eller om vi vill lyxa till det med riktigt fina råvaror. Nu har ännu en Proviant-restaurang öppnat – vid den nya musikhögskolan på Valhallavägen.

Svensk snabbmat på Proviant Gärdet

Proviant Gärdet öppnade för ett par veckor sedan, men det var i torsdags de hade sin invigningsfest, dit vi fick en inbjudan. Jag fick en pratstund med Andreas Wallander som är restaurangchef (på bild överst i reportaget).

Andreas beskriver maten på Proviant Gärdet som “Svensk snabbmat”. På menyn finns sallader som svensk bondsallad, Pizzor, Hamburgare, äggrätter och sides som vitkålssallad med äpple eller pommes frites man kan beställa vid sidan av.

Pizza på Proviant GärdetPizza på Proviant Gärdet

Goda rätter med bredd så det passar alla, men ganska höga priser för en lunch – från 145:- för sallad eller 95:- för en hamburgare plus 30:- för pommes. Dock är priserna oförändrade hela dagen, så för en middag eller helglunch när jag är berädd att betala klart mer än vid en vardagslunch är detta ju istället billigt!

Egen öl och chark

Det är kul hur de olika krogarna i Proviantfamiljen förser varandra med produkter. Hälften av ölen som säljs här på Proviant Gärdet kommer från Proviant på Kungsholmen och charkbrickan vi fick smaka på invigningen kom från delin på sturegatan. Proviant på gärdet kommer att förse övriga krogar med allt bröd då de har eget bageri.

 Proviant Gärdet  Proviant Gärdet

Lokalen

Snygg lokal med enorm takhöjd. Grälla pinnstolar i orange, mässingslampor på de vitkaklade väggarna och stora fönster som ända upp till taket som släpper in massor med ljus.

Proviant GärdetProviant Gärdet

Uteserveringen

Man har även en stor uteservering som har perfekt solläge nästan från lunch ända tills sen kväll. Nu börjar det snar bli dags att plocka in utemöblerna men denna uteservering kommer nog bli ett populärt ställe att hänga på i vår.

Proviant Gärdet

Väldigt trevlig personal och bra kvalitet på både mat och dryck. Hit kan jag verkligen rekommendera ett besök!

Öppet alla dagar – från 07.15 på vardagarna och 09.30 på helgerna. Läs mer på proviant.se

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar