Spara pengar när du reser – 7 tips

Dela inlägget:

Det finns många tips om hur man bokar den billigaste resan och knep för att spara pengar för att kunna resa mer – men under själva resan då? Tänker du på hur man kan spara pengar även då eller kör du all-in och struntar i utgifterna på själva resan?
För dig som är lite nyfiken på hur man kan spara pengar när du reser, som i vissa fall även är nyttigare och bättre för miljön, kommer här sju tips. Samtliga tips som vi själva såklart använder när vi reser!

Ta med egna vattenflaskor

Kanske det enklaste men bästa tipset – ta med egna vattenflaskor för resan. Bara att fylla på med kranvatten efter säkerhetskontrollen för flygresan och sedan som den vattenflaska du använder under resten av resan. Åker man till ett land med kranvatten som inte är så gott kan ett tips vara att köpa en vattenflaska med inbyggd rening. Att inte köpa vatten på plastflaska är även ett enkelt sätt att göra en insats för miljön.

Ta med egna snacks och mellanmål

Ta med egna snacks och mellanmål för resan. Orkar man inte bre smörgåsar hinner man i alla fall koka ägg, som både är en perfekt frukost eller sak att lägga til de ofta ganska små flygplansmåltiderna.
Vi försöker även ha med oss nötter och torkad frukt som mellanmål till barnen, perfekt både på cityweekends eller när man t ex åker skidor. Både billigare och nyttigare än bullar eller godis.

Ta er smart från flygplatsen

Undersök på förhand hur man bäst tar sig från flygplatsen. Finns Uber? Går det tunnelbana eller direktbussar dit du ska från flygplatsen? Dyrast är ALLTID att ta taxibilarna som står direkt utanför ankomsthallen! Ett exempel på detta är när jag nyligen hade ett stopp i Istanbul ett par timmar och vi tog en taxi till ett hotell en bit därifrån. Från flygplatsen i en vanlig taxi kostade det 60 lira, tillbaka i en Uber kostade samma resa 20 lira.

Spara pengar på restaurangbesök

Ät på de finaste restaurangerna på lunchen, då har de ofta en speciell lunchmeny för halva priset mot kvällen. Så gjorde t ex jag och min fru en weekend i Paris, då vi åt riktigt härliga avsmakningsmenyer riktigt billigt!

Spara pengar när du reser

Undvik restaurangerna vid turistattraktionerna

Gå till restauranger några kvarter från turistattraktionerna. Billigare och godare mat! Gäller speciellt i städer som Barcelona, Rom eller Aten.
Spara pengar när du reser

Variera med picknick

Gå till mataffären och fixa picknick eller köp mellanmål.  Att äta på restaurang varje måltid en hel resa blir inte bara dyrt utan också lite trist. Jag älskar att se vad som finns i mataffärer utomlands och att köpa lite av det som ser gott ut. Det gör även att jag uppskattar nästa måltid på restaurang mer – kontraster förgyller! I Gdansk i somras där vi åt på riktigt bra restauranger tog vi t ex en picknicklunch en av dagarna på en bänk!
Spara pengar när du reser

Köp biljetter och inträden i förväg

Köp biljetter och inträden i förväg. Googla stället ni ska till + rabatt eller discount. När vi åkte till Legoland i London hittade vi på detta sätt fribiljetter till barnen och kunde dessutom gå förbi den vanliga kön när vi kom dit  då vi redan hade biljetter.
Spara pengar när du reser

Spara pengar innan du reser iväg – handla online

Här finns det kanske störst pengar att spara. Jag har tidigare skrivit om hur du hittar de billigaste flygbiljetterna och om hur du betalar för resan för att både få poäng och reseförsäkring. Men, förutom själva resan kan man självklart tjäna pengar på att handla andra saker billigt online.  Ska du exempelvis köpa nya däck eller bromsar till bilen kan du spara stora pengar på att köpa dessa online. Det gjorde vi till vår förra bil och det var väldigt smidigt.
Vad är era bästa spartips för att spara pengar för att kunna resa mer?
Inlägget presenteras i samarbete med Dack-online.com vars länkar ligger längst ner i inlägget, men är i övrigt helt redaktionellt.

5 kommentarer

    • Hej Helena, självklart. Det ligger i headerbilden nu (var av misstag en bild utan det just vid publiceringen). Tack för påminnelsen! Vänliga hälsningar Christian

  1. Bra tips! Som gammal flygvärdinna kör vi oxå alltid m vattenflaskor å
    Dricker upp dem innan säkerhetskontrollen 😉

    Har med mellis – frukt!

    Handla m kort är oxå ett tips! Ofta bättre kurs än ta ut kontanter!!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...