fbpx
Matochresebloggen
Restauranger Restauranger i Stockholm

Söndagsmiddag på Proviant Östermalm

Vi bor i samma kvarter som den franska bistron Proviant Östermalm som ligger på Sturegatan 19. Här har vi ätit middag flera gånger och när barnen var små och somnade tidigt gick vi ibland hit och bara tog ett glas vin (babyvakten räckte ända hit så vi kunde ha koll på de sovande barnen!). Bra utbud av goda viner på glas, här har vi hittat flera viner som vi sedan hittat i beställningssortimentet på Systembolaget. Proviant finns med år efter år i White Guide (något de påminner gästerna om med dekaler på ytterdörren) och har även i flera år haft utmärkelsen Bib Gormand – Michelins utmärkelse för “vällagad mat till ett rimligt pris”. En riktigt bra kvarterskrog med andra ord för er som vill drömma er till Paris för en stund…

Varje söndag serverar de här en 3-rätters fransk söndagsmiddag för 375:- och man har dessutom några a la carte-rätter.

Söndagsmiddag på Proviant

Vi har ätit söndagsmiddagen här flera gånger (den byts ut varje vecka). Till barnen finns det t ex pannkakor eller en barnportion av menyn. I söndags var vi dock här med några vänner och lämnade alla barn hemma. Då vi bor så nära fick alla barn mat hemma hos oss samtidigt som vi vuxna åt förrätt hemma och sedan gick vi hit bara vi vuxna och åt en varmrätt.

IMG_3049

Proviants brödkorg med frasig baguette, grovt bröd och krispigt tunnbröd.

IMG_3047

Steak tartare på oxe med äggula och “klassiska tillbehör” som cognac, rödlök, majonnäs, worcestersås mm.

Karta som visar var leverantörerna av råvaror kommer ifrån.

Karta som visar var leverantörerna av råvaror kommer ifrån.

IMG_3053 IMG_3054

God mat som alltid – hit kan vi verkligen rekommendera ett besök för er som älskar fransk mat. Idag öppnar de dessutom sin uteservering för säsongen!

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

Lämna gärna en kommentar