Restaurang Hantverket på Sturegatan 15

Dela inlägget:

Imorgon öppnar Restaurang Hantverket på Sturegatan 15, ett kvarter från Humlegården. Vi bor i samma kvarter och jag har dagligen gått förbi denna lokal där det tidigare låg en trist lunchmatsal för ett fackförbund. Nyfiket har jag försökt kika in och se vad som är på gång, så när jag fick inbjudan till dagens presslunch gavs jag ett perfekt tillfälle att vara en av de första som både såg lokalen och fick smaka deras mat. Häng med!

Uteserveringen

Utanför entrén finns en uteservering. Här har man bra solläge från lunch och framåt så detta kommer nog vara ett populärt ställe att hänga på soliga eftermiddagar.

Uteservering Hantverket Sturegatan 15

Restaurangen

Restaurangen är uppdelad i två delar. Dels Matsalen, närmast entrén, där det även finns 14 obokningsbara barplatser vid köket.

Barbord Hantverket Matsalen Hantverket

Dels orangeriet längre in i lokalen med ytterligare 40 sittplatser.

Orangeriet Hantverket

P1040073

Maten

Köksmästare är Fredrik Persson, som kämpat i Årets Kock flera gånger och tagit sig till semifinal två gånger. Här lyckas han och resten av teamet i köket riktigt bra. Vi fick smaka några olika rätter ur Hantverkets middagsmeny där mycket såg gott ut.

Till förrätt fick vi in tre olika rätter att dela på (snacks som de kallar det i menyn)

Buffelmozzarella från Ängsholmen med grön tomat & syltade granskott

Buffelmozzarella från Ängsholmen med grön tomat & syltade granskott. Underbar mozzarella och kul med granskotten och innanmätet från den gröna tomaten. En riktigt ”vårig” rätt.

Vårprimörer med ramslökskräm

Vårprimörer med ramslökskräm. Enkelt och gott.

Croquette med Wrångebäcksost & ramslök

Croquette med Wrångebäcksost & ogräsdipp. Friterad ost –  svårt att misslyckas med och gör man det dessutom med en riktigt god ost som denna och en härligt vårig dipp blir det underbart.

Till varmrätt fick vi in vårlamm från Sörmland med spetskål, fermenterad vitlök, fetaost från Gullspira samt björkrökt potatis. Supergott och trevligt serverad där såsen och köttet kommer in separat till hela sällskapet så man serverar sig själv av detta.

Vårlamm på Hantverket

Till dessert rabarber från Eskilstuna med gräddfil, älgört & krossade drömmar… Svårt att fånga en liten dessert i burk på bild men i botten en rabarberkräm, sedan gräddfil och extremt tunna skivor av rabarber och sist älgört och små maränger. Riktigt god!

Rabarber från Eskilstuna med gräddfil, älgört & krossade drömmar

Baren

Restaurangen har även en coctailbar där man kan slinka in för en drink. Här är det stort fokus på hantverket, från handsågad is till egengjord grenadine och gingerbeer.

Coctailbar på Hantverket

Hantverket kommer även in som detaljer i serveringen. Som servetthållare formade som en mutter.

P1040093

Sammantaget en riktigt bra upplevelse, från den påkostade och snygga inredningen till god mat. Jag kommer garanterat tillbaka och testar menyn när de öppnar på riktigt!

Adress: Sturegatan 15
Web: restauranghantverket.se
Prisnivå: Mellan

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Vad är Coravin? Ett verktyg för att bevara och servera vin

Vad är Coravin? Jo, det är ett verktyg för att bevara och servera vin, där vin kan hällas...

Mälardrottningen 100 år! 

Mälardrottningen är ett anrikt fartyg som idag ligger förankrat vid Riddarholmen i centrala Stockholm och fungerar som både...

Frozen Negroni – recept på en Negroni 2.0

Frozen Negroni - den optimala utvecklingen av en av de godaste drinkar som finns. Denna är friskare och...

Villa Foresta på Lidingö – anrik byggnad i helt ny skepnad

Villa Foresta på Lidingö är ett nytt hotell i en anrik, pampig byggnad på Lidingö. Villan byggdes 1908-1910,...