Hotel i Campbeltown – Argyll Arms Hotel

Dela inlägget:

När vi hade bestämt oss för att besöka Springbank Destillery i Campbeltown började vi kolla efter hotell. Efter lite googlingar bestämde vi oss för Argyll Arms Hotel som ligger mitt i Campbeltown. Ja, alla hotell ligger mer eller mindre mitt i stan, Campbeltown är en så liten stad att man kan egentligen bo var som helst och ändå ha promenadavstånd överallt! Men Argyll Arms Hotel ligger på ”huvudgatan” och är nog det mest centrala – men inte det modernaste!

Hotel i Campbeltown – Argyll Arms Hotel

Hela resan bokade vi 3 dubbelrum, för oss 5 personer och turades om dela rum. När vi kom till Campbeltown var det min tur att ha ett rum för mig själv, men det visade sig att även de andra rummen på hotellet var i två delar med dörr emellan. Mitt rum visade dock var det största – ett deluxerum med tjock heltäckningsmatta – även i hela badrummet! Högt i tak, stukatur i taket och stora fönster mot gatan. Detta var nog ett av stadens lyxigaste rum när det var nyrenoverat, nu 30 år senare var det aningen bedagat, men ändå med sin charm. Och det är alltid härlig med gott om plats!

Men, hur man välja att lägga heltäckningsmatta i ett badrum övergår mitt förstånd. Så jag var tvungen att googla! Anledningarna är att det är mjukt och skönt att gå på, mindre risk att halka och att det är billigare än t ex klinker. Men nackdelarna överväger stort. Som att det är svårt att hålla rent och att det lätt bildas mögel.

Hotel i Campbeltown - Argyll Arms Hotel

Frukosten på Argyll Arms Hotel

Frukosten här är dels en liten buffé med mjök, flingor, frukt och juicer – och så kan man beställa in det varma a la carté. Vi tog en ”full scottish breakfast”, som var skinka, korv, champinjoner, haggis, ugnsbakad tomat och stekt ägg. Med svart kaffe en perfekt start på en dag med whiskytasting! Dock lite snåla frujkosttider – på lördagen stängde frukosten 09.00!

Det finns även en liten bar på hotellet bakom receptionen – men det finns andra klart mer välsorterade barer i staden vi hängde på. Gratis parkeing finns på hotellets innegård.

Sammantaget är Argyll Arms Hotel ett prisvärt hotell för en kort vistelse i Campbeltown. Centralt, rymliga rum och bra frukost!

Läs mer om Campbeltown

Besök på Springbank Destillery i Campbeltown

3 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bästa glöggen 2023 – vi testar 5 olika

Vilken är den bästa glöggen 2023? När man bjuder in till adventsfika vill man såklart bjuda på en...

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...