Sex anledningar att åka till Furuviksparken i sommar med barnen!

Dela inlägget:

Vi hade förmånen att få komma som VIP-gäster på Furuviksparkens säsongspremiär i helgen. Både vi och barnen gillar verkligen denna park, lagom stor, inte så kommersiell och allt från djur, tivoli och hinderbanor i väldigt mysig miljö.
  

Sex bra anledningar förutom den fina miljön att planera in en resa till Furuviksparken i sommar: 

1) Djuren. Här finns gott om djur att både klappa och titta på. Från getter och får till ormar och apor. 
  

       


”Det var så roligt att man kunde gå in till djuren och liksom komma nära” sa vår nioåriga dotter när jag frågade vad det bästa minnet från parken var.

 

Är man som jag lite ormrädd kan man med fördel hoppa över Tropikariet… Där ligger tre feta pytonormar mitt ute i miljön man går igenom. Alltså – inte bakom glas!

2) Tivolit. Lagom stort för barn upp till sena tonåren. Inga hissnande berg-och-dalbanor men perfekt för våra 7- och 9-åringar. Gillar man saker som snurrar kan man här verkligen få sitt lystmäte!

  

    

        3) Äventyrsön – Stora Furuskär – når man via en bro från parken. Här spelade delar av wild-kidsprogrammen in och här finns nu tipspromenad och utmaningar.

  

     

Här finns även ett välbevarat underjordiskt kustbatteriartilleri från 40-talet.

  

 


Riktigt spännande att gå ner i, känns lite som miljön i tv-serien Lost.

4) Mysiga picnicområden. Det finns bra mat att köpa på många ställen inne i parken  – inte bara korv och hamburgare utan även fräscha sallader ect. Enligt tips ska thai-wokstället vid vattnet vara bäst. 
 

Bäst utsikt har man dock vid någon av alla fina picnic-platser. 
  

Vid vissa finns tom tända grillar där man kan grilla korv.

  

Orkar man preppa egen mat och sen hyra en skrinda vid ingången (40:-/dag) att dra runt den i kommer är det ett smart knep att spara lite pengar och samtidigt få riktigt bra utsikt! 

5). Vattenrutschbanor och bad. De öppnar först i juni då det är lite varmare. Vi satsar på ett återbesök senare i sommar för att kunna dokumentera dessa!

6). Chansen att vinna STORT. Optimala slutet på en dag i Furuviksparken är självklart att gå hem med en överdimensionerad vinst.
 
Så, stort tack Furuviksparken och Zap-PR som arrangerade denna dag. Vi ses snart igen!
 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...