Saker att göra i Helsingfors på hösten

Dela inlägget:

Sugen på en weekendresa i höst eller vinter och fudnerar på saker att göra i Helsingfors på hösten? Helsingfors ligger nära och trots att det är ruggigt ute finns det massor att göra här. Här får du tips på saker att göra i Helsingfors, som att hänga på ett nybyggt bastuhus mitt i stan, shopping, sightseeing, restauranger och fik med mera!

#1. Basta på Loyly

Om jag skulle tipsa om en sak att göra i Helsingfors så är det att spendera några timmar på Loyly. Ett snyggt bastu- och kallbad mitt i centrala Helsingfors. Man bokar helst tid i förväg och sedan har man två timmar att hänga i deras stora bastus. En finsk bastu och en rökbastu. Bägge är mixade och man har badkläder på sig.

Saker att göra i Helsingfors Saker att göra i Helsingfors Saker att göra i Helsingfors Saker att göra i Helsingfors Saker att göra i Helsingfors

Man kan även boka en privat bastu om man är ett större sällskap. Läs mer här.

#2. Ät gott och nyttigt i Helsingfors!

Helsingfors har ett riktigt bra utbud av restauranger och caféer, många med ekologisk- och raw-food inriktning. Jag researchade ganska mycket och vi var väldigt nöjda med de ställen vi hittade.

Pupu – Nyttig snabblunch

Pupu är en kedja typ Reload, med fokus på sallader och smoothies och finns på flera platser i Helsingfors. Men, till skillnad från Reload är allt här ekologiskt. Nackdel är att det är supersmå lokaler med bara några enstaka sittplatser. Men otroligt goda sallader!

Restaurang Helsingfors Pupu Restaurang Helsingfors Pupu

Silvoplee – Raw food cafe

Silvoplee ligger norr om city och vi åkte hit främst för att jag hade läst att de hade stort utbud av raw-cakes, utan socker, gluten eller laktos vilket passar vår dotters diet. Och vilket utbud! Fantastiska tårtor och det är fascinerande vad man kan skapa med dadlar, cashewnötter, kokos i olika former och kakao!

Silvoplee - Raw food cafe i Helsingfors Silvoplee - Raw food cafe i Helsingfors

The Cock – populär Bistropub

Vill man äta riktigt bra och även kunna ta hänsyn till specialkost är The Cock ett perfekt val. En bistropub med ambition, där de på menyn skriver att de gärna lagar saker som inte står på menyn och vilka glutenfria och veganska alternativ de har. Men, samtidigt har de grymma kötträtter och stort fokus på vin och drinkar. Läs mer om The Cock här.

Restauranger i Helsingfors The CockBra restaurang i Helsingfors - The Cock

#3. Shopping!

Här finns stora varuhus som Stockman som är perfekt att hänga i några timmar. Deras matavdelning i källaren är riktigt rolig att botanisera i och även teknikavdelningen är stor och är kul att gå runt i.

Shopping i Helsingfors Shopping i Helsingfors

#4. Pampiga gator, torg och byggnader

I Helsingfors ligger det mesta på gångavstånd, som vackra Esplanadi Park och Senatstorget.

Saker att göra i Helsingfors Saker att göra i Helsingfors Saker att göra i Helsingfors Saker att göra i Helsingfors

#5. Escape Rooms i Helsingfors

Ett rum med ett visst tema där man stängs in och har 60 minuter på sig att lösa en rad problem och utmaningar med hjälp av logik, kreativitet och strategi. Superkul att göra ett gäng kompisar eller med lite större barn. Läs här om de Escape Rooms vi provade i Helsingfors.

Escape Rooms i Helsingfors 

#6. SkyWheel Helsinki

Nu har även Helsingfors ett stort pariserhjul – SkyWheel Helsinki. 40 meter högt är det inte så imponerande om man jämför med t ex London Eye som är 135 meter högt eller Dubai Eye som när det är klart kommer vara 210-meter högt, men kan säkert vara kul en klar höstdag för att se Helsingfors från ovan.

Saker att göra i Helsingfors

#7. Ta er till Helsingfors -med färja eller flyg

Vi åkte färja hit, dels för att vi gillar själva färjeturen men också smidigheten när man åker med barn, där man vaknar upp utvilad och är framme. Läs mer om vår färjetur här. Men har man inte lika mycket tid flyger man hit med t ex SAS eller Finnair på en timme från runt 1000:- per person tur/retur.

Silja Line till Helsingfors Bon Vivant

#8. Ta er runt

Priserna för taxi ligger ungefär som i Sverige och startar på 10 Euro när man hoppar in i bilen.

Saker att göra i Helsingfors

Det finns även bra kollektivtrafik och man kan ladda ner en app men vilken man betalar för att åka buss och spårvagn.

Sammantaget

En lättillgänglig stad som jag gärna skulle åka tillbaka till med vuxet sällskap och fokusera mer på fine-dining, coola barer och sitta kvar i bastun på Loyly riktigt länge!

Har du några tips om saker att göra på hösten och vintern i Helsingfors? Kommentera gärna!

4 kommentarer

  1. Vi var på Naturhistoriska museet ett år och även på Sea Life! Perfekt barnaktiviteter. I våras var vi på Borgabacken / tivoli. Annars gillar jag att shoppa och slå mig ner på ert mysigt café. Fazer café får man ju inte missa 🙂

    Vill oxå till den bastun!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...