Kom in i en flygplatslounge fast du flyger i economy

Dela inlägget:

Flyger man alltid business eller first class behöver man sällan fundera på hur man tar sig in i loungerna på flygplatserna, men för alla oss andra som oftast reser economy men ändå vill in i flygplatsloungerna  – hur gör man?

Emirates Business Class-lounger i Dubai

Emirates Business Class-lounger i Dubai hör till världens bästa och när jag var i Dubai förra året blev vi uppgraderade på flyget så vi även fick komma in i dessa lounger. De ligger i en egen del av flygplatsen och är superstora, med bland annat fyra olika restauranger och barer. Här ingår allt, inklusive champagne!

flygplatslounge Emirates
Pressbild från Emirates

Nu kan man, om man är medlem i Emirates lojalitetsprogram (vilket man kan bli utan kostnad) få tillgång till dessa lounger även om man flyger economy, för en kostnad om 125 dollar. Ganska dyrt, men om man råkar ha några timmar över på flygplatsen, gillar champagne och dessutom är hungrig kan det klart vara värt pengarna! Läs mer när jag gjorde ett sånt besök här.

Priority pass lounger över hela världen

Priority pass har funnits sedan 1992 och har över 1000 lounger världen över, bland annat på Arlanda. Man kan köpa olika typer av medlemskap, som börjar på 99 Euro per år samt 24 Euro per besök. Har man ett American Express Gold eller Platina kan man utan kostnad ansöka om ett priority pass som ger 4 kostnadsfria besök per år.

Jag var på Arlandas Priority pass lounge för ett par veckor sedan inför min resa till Hamburg. Skönt att sitta lite i lugn och ro och kunna plocka på sig lite enkel frukost utan kostnad, men ingen supercharmig lounge eller speciell mat, man får minst lika bra frukost, troligen bättre på någon av restaurangerna ute vid gaterna.

Sas Eurobonus lounge

När man flyger med SAS i SAS Plus eller högre så får man tillgång till SAS nya lounge på Arlanda (och på alla andra flygplatser där sas har egna lounger, t ex Oslo). Vi flög i SAS Plus när vi åkte till Miami i höstas och hann med en timme i loungen. Riktigt bra och snygg lounge, med stor frukostbuffé. Missa inte ett besök här om ni åker med SAS Plus!

flygplatslounge Sas Arlanda

Buda på att bli uppgraderad hos SAS och få tillgång till loungen

Om man köpt en biljett och kommer på att man nog vill uppgradera sig kan man nu buda på uppgradering på sas.se. Men det är dyrt, från 45 Euro per person (eller 6.500 poäng) på en så kort flygning som Stockholm-Köpenhamn och det är inte säkert man ens bli uppgraderad, det är bara i mån av plats och den som budat högst får uppgraderingen. Läs mer på SAS site.

Köp loungeaccess

På vissa flygplatser kan man köpa sig access till loungerna utan något kort alls. När vi flög hem från Miami i höstas trodde vi att vi skulle få access till loungen även då, men det visade sig att SAS inte hade någon lounge i Miami och då gällde inte SAS Plus-biljetterna i de partnerlounger som SAS Businessresenärerna fick access till. Men, då köpte jag access för 35 USD och barnen (8 och 11) fick gå med in gratis. Vi satt där i flera timmar och åt även lunch där, så förutom att det var skönt att kunna hänga i loungen kom vi billigare undan än om vi skulle köpt mat i en restaurang på flygplatsen.

Tjata dig in på en flygplatslounge

Går det ens att tjata sig in på en flygplatslounge? Helt klart svårt, men inte omöjligt. Jag har lyckats en gång, på en resa till Japan där mitt originalflyg var inställt så jag fick åka med Airchina och fick ett oplanerat 5-timmarsstopp i Peking. Det var ingen höjdare rent matmässigt men otroligt skönt att kunna hänga i en stor mjuk soffa med fritt wi-fi medan jag väntade.

Slemmiga nudlar i loungen på Peking airport

Vad jag gjorde? Stod ihärdigt och lade fram argument efter argument tills de tröttnade och släppte in mig. Inget jag skulle göra om idag!

Fler inlägg i samma tema: Bästa kreditkortet för att samla bonuspoäng

Har du några loungetips? Kommentera gärna!

2 kommentarer

  1. Nu går det ju inte få Diners som SAS-kort längre men där kunde man få tillgång till ett loungebesök per 10kkr man handlar för. Används det som resekort är ju de pengarna ganska ”enkla”, om man får använda sig av sånt uttryck. Har tre besök att avverka under 2017. Kanske ska ta mitt första i morgon på Heahtrow?

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...