fbpx
Matochresebloggen
Rutabaga Mathias Dahlgren
Restauranger Restauranger i Stockholm

Rutabaga Mathias Dahlgren – med fokus på vegetariska rätter

Efter 10 år stänger Mathias Dahlgren restaurangen Matsalen i Grand Hôtel för att i samma lokaler ge plats för sitt nya restaurangkoncept Rutabaga. Här är det fokus på grönt och vegetariska rätter. Mathias Dahlgren säger själv:

Jag drivs av att skapa nya upplevelser och har längtat efter att blicka in i framtiden tillsammans med nya och gamla gäster.
Alla förutsättningar för att skapa nästa generations vegetariska kök i absolut världsklass finns här och nu – råvarorna, kunskapen och intresset.
Med Rutabaga vill vi gå i bräschen för ett helt grönt kök som alla kan längta efter, oavsett tillfälle.
Rutabaga Mathias Dahlgren
Större delen av menyn består av rätter som kan delas, kombineras eller ätas var för sig. Restaurangen blir vit med mattsvarta detaljer och avskilda sittplatser kombineras med långbord för mixade sällskap.
Rutabaga Mathias Dahlgren

Illustration av Rutabaga

Mathias fortsätter:
Genom hela Rutabagas koncept går en röd tråd av modern lyx, vilket jag tycker kännetecknas av kvalitet, tillgänglighet och flexibilitet. I en tid då många måltider äts hemma i ensamhet ska Rutabaga vara en livfull plats som bjuder in till möten, oavsett om det handlar om en helkväll med ett stort sällskap eller att själv njuta av ett glas vin och en matbit på vägen hem från jobbet

Om namnet Rutabaga

Rutabaga är en internationell benämning på kålrot. Kålroten är en av få svenska råvaror som etablerat sig runt om i världen, därav att det engelska namnet för råvaran är swede.
Rutabaga öppnar den 13 februari och bordsbokningen är öppen redan nu. Spännande!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar