Rutabaga Mathias Dahlgren – med fokus på vegetariska rätter

Dela inlägget:

Efter 10 år stänger Mathias Dahlgren restaurangen Matsalen i Grand Hôtel för att i samma lokaler ge plats för sitt nya restaurangkoncept Rutabaga. Här är det fokus på grönt och vegetariska rätter. Mathias Dahlgren säger själv:

Jag drivs av att skapa nya upplevelser och har längtat efter att blicka in i framtiden tillsammans med nya och gamla gäster.
Alla förutsättningar för att skapa nästa generations vegetariska kök i absolut världsklass finns här och nu – råvarorna, kunskapen och intresset.
Med Rutabaga vill vi gå i bräschen för ett helt grönt kök som alla kan längta efter, oavsett tillfälle.
Rutabaga Mathias Dahlgren
Större delen av menyn består av rätter som kan delas, kombineras eller ätas var för sig. Restaurangen blir vit med mattsvarta detaljer och avskilda sittplatser kombineras med långbord för mixade sällskap.
Rutabaga Mathias Dahlgren
Illustration av Rutabaga
Mathias fortsätter:
Genom hela Rutabagas koncept går en röd tråd av modern lyx, vilket jag tycker kännetecknas av kvalitet, tillgänglighet och flexibilitet. I en tid då många måltider äts hemma i ensamhet ska Rutabaga vara en livfull plats som bjuder in till möten, oavsett om det handlar om en helkväll med ett stort sällskap eller att själv njuta av ett glas vin och en matbit på vägen hem från jobbet

Om namnet Rutabaga

Rutabaga är en internationell benämning på kålrot. Kålroten är en av få svenska råvaror som etablerat sig runt om i världen, därav att det engelska namnet för råvaran är swede.
Rutabaga öppnar den 13 februari och bordsbokningen är öppen redan nu. Spännande!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...