Romme alpin – bra skidåkning nära Stockholm

Vill man hitta bra skidåkning nära Stockholm finns det två nära alternativ – Romme Alpin utanför Borlänge och Kungsberget strax utanför Gävle. Då vi har tillgång till fritidshus i Dalarna är det Romme Alpin vi ständigt återvänder till och börjar få bra koll på efter skidåkning där de senaste 10 åren!

Romme alpin – restauranger på vägen upp

Romme Alpin ligger ungefär 2,5 timmars bilåkning från Stockholm och vill man stanna på vägen upp för att äta är vårt tips att antingen göra det vid Enköping där det bland annat finns en Max, Mc Donalds och en kinarestaurang, eller så åker man vidare till Avesta och vägkrogen Dalahästen som har bra husmanskost (barn äter för 20:-) och café.

Vilken dag är det minst folk i Romme Alpin?

På helgerna är det ofta mycket folk i Romme, speciellt på lördagarna. När backarna öppnar 09.00 är det oftast ok, men framåt 10.30 smäller det till, blir mycket folk och ofta köer på ca 10-15 minuter till liftarna.  

Om ni har möjlighet och vill åka upp över en dag – välj en söndag istället. Klart mindre folk. På vardagarna är det ännu mindre folk förutom på loven.

Så här lite folk var det när vi var i Romme i söndags (12 feb)!

Romme Alpin skidåkning nära Stockholm
Ingen kö till ankarliften i söndags!
Romme alpin - bra skidåkning nära Stockholm
Kort kö till 6-stolsliften Syd Express
Romme Alpin skidåkning nära Stockholm

Toppstugan i Romme Alpin

Det finns flera alternativ för att äta lunch i eller vid backen. Nere vid Ski Lodgen finns en hamburgerrestaurang, ett brick-lunchställe med husmanskost och så a la carte inne på Ski Lodgen. Mitt favoritställe är dock Toppstugan som ligger uppe på toppen av berget med en underbar utsikt.

Romme Alpin skidåkning nära Stockholm Romme alpin - bra skidåkning nära StockholmGrill Toppstugan Romme Alpin

När vårsolen börjar värma har de en utomhusgrill på sin terrass där man kan köpa hamburgare, annars finns en a la carte restaurang inne i huset och två barer. Äter man inte lunch här är terassen ett perfekt ställe för after ski och man kan även på kvällarna åka bandvagn upp till toppstugan och äta middag! Läs mer om detta i tidigare inlägg om 6 tips för dig som ska till Romme Alpin

360-bilder från Romme Alpin

Gillar ni att snurra runt i 360-bilder? Nedan finner ni några från Romme Alpin. (Är det svart – testa att byta webbläsare).

 

[vrview img=”https://usercontent.one/wp/www.matochresebloggen.se/wp-content/uploads/2017/02/505502568.433250.jpg?media=1708357849” width=”1200″ height=”600″ ]

[vrview img=”https://usercontent.one/wp/www.matochresebloggen.se/wp-content/uploads/2017/02/505502514.674377.jpg?media=1708357849” width=”1200″ height=”600″ ]

Weekend i Romme Alpin – hotell i Borlänge

Det finns ett hotell vid Romme Alpin – Ski Lodge – där man kan bo precis vid backen. De säljer bara rummen fler dagar i följd (torsdag-söndag respektive söndag- torsdag), så det är inget alternativ om ni bara vill åka upp över helgen (om ni inte är beredda att betala även för dagar ni inte nyttjar). Ett familjerum torsdag-söndag kostar mellan 4.600 i lågsäsong och 9.550 i högsäsong. (Under Sportlovet 2017 är det redan helt fullbokat).

Hotell i Borlänge

Ett alternativ till att bo vid backen är vid något av de hotell som ligger inne i Borlänge, ca 20 minuter med bil från Romme.

Romme Alpin skidåkning nära Stockholm

Fler tips om Romme Alpin

Är du sugen på att åka upp till Romme Alpin och vill läsa vidare? Kolla in inlägget Sex tips för dig som ska till Romme Alpin.

Har du några Rommetips? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...