fbpx
Matochresebloggen
Romme Alpin nyheter 2019
Okategoriserad Romme Alpin Skidor

Romme Alpin nyheter 2019 – Götes Express och flera nya svarta nedfarter

Vi firar ofta jul uppe i Dalarna och i år var vi där nästan hela jullovet. Då Romme Alpin bara ligger 25 minuter från vårt fritidshus var vi i Romme flera gånger och kunde bland annat testa årets nyhet. Ett nytt område med svarta backar och en 6-stolslift. I takt med att Romme växer kommer fler gäster hit – kolla in tipsen nedan för att slippa de värsta köerna!

Romme Alpin nyheter 2019 – Götes Express och flera nya svarta pister

Romme Alpin har byggt ut konstant de senaste åren och denna säsong öppnar man ett område med svarta backar och en ny 6-stolslift. Det är vid gamla “Götes Brant”, där det tidigare fanns en svart pist och en långsam tvåstolslift. Nu finns här en snabb 6-stolsift – Götes Express så man tar sig upp lika snabbt som i alla andra backar.

Romme Alpin nyheter 2019

Dessutom två nya svarta pister – Brömses och Lenas Svarta.

Romme Alpin nyheter 2019

Romme Alpin nyheter 2019

Romme Alpin nyheter 2019

När vi var här hade inte Lenas svarta öppnat, men det har den gjort nu. Blir kul att testa nästa gång vi åker upp!

Brömses blev snabbt en favorit för oss, även om jag gillar pisterna på sydsidan där solen ligger på ännu mer.

Romme Alpin nyheter 2019

Långa köer i Romme Alpin

Dock är jag inte ensam om att gilla backarna på sydsidan – här finns allt från blåa till svarta pister. Köerna till liftarna efter lunch var de längsta jag någonsin sett.

Långa köer i Romme Alpin

Ät innan eller efter alla andra

Det finns flera alternativa ställen att äta på i Romme, men min favorit är helt klart toppstugan. Även här var det galet mycket folk redan 11.30.

Långa köer i Romme Alpin

Detta var vi vana vid, så vi tog bara en kaffe här framför brasan strax innan folkrusningen och tog en sen lunch 13.30 då alla andra var klara. Vi har stora barn som sover länge, så vi åt en stor sen frukost innan vi åkte hit så alla klarade sig till en sen lunch.

Romme Alpin nyheter 2019

Fördel med att ta en sen lunch är även att det är väldigt tomt i lifter och lifter mellan 12-13 då de flesta andra äter!

Bilköer värre än någonsin ut från Romme Alpin

I takt med att man bygger ut systemet i Romme Alpin ökar populariteten och allt fler skidåkare tar sig hit. Man har byggt ut parkeringarna kontinuerligt, men inte utfarten från parkeringen eller vägen från Romme. Detta gör att köerna från Romme blir värre för varje år. I år när vi var här och en dag hade parkerat borta vid Götes Brant, dvs längst bort på parkeringen var vi kvar tills lifterna stängde. Det gjorde i stort sett även alla andra och det blev totalstopp när vi skulle åka ut. Vi fick vänta över en timme innan vi kunde åka ut. Så tipset jag gett tidigare om att parkera borta vid Götes Brant är inte så bra längre om man åker fram till stängning.

Kommer ni sent och får en parkeringsplats långt bort är istället tipset att gå ner runt lunch och parkera om bilen nära utfarten. Eller ta en after-ski när liftarna stänger och vänta någon timme innan ni beger er mot bilen!

Inga köer på vardagarna

Vill man slippa köer men ändå ha vanliga tider är ett tips att åka till Romme Alpin när ingen annan gör det. Måndag-torsdag när det inte är lov är det oftast väldigt få andra skidåkare där!

Fler inlägg om skidåkning i Sverige

Du kanske också är intresserad av...

4 Comments

 • Reply
  Liniz Travel
  10 januari, 2019 at 08:38

  Åh ser härligt ut, ska oxå försöka åka upp nån gång i vinter! Var ju inte där förra året.

  • Reply
   christianmuda
   10 januari, 2019 at 09:35

   Ja, du har ju flexibelt schema så då passar ju en vardag perfekt! Gratis för barn upp till 6 år också.

 • Reply
  dianasdrömmar
  13 januari, 2019 at 08:49

  Mysigt 🙂 köerna kan jag dock klara mig utan…

  • Reply
   christianmuda
   17 januari, 2019 at 17:09

   Jo, exakt. Nu vet du ju hur du slipper dem!

Lämna gärna en kommentar