Romme Alpin i Mars – undvik lördagar!

Dela inlägget:

Romme Alpin växer så det knakar och de bygger ut anläggningen varje år. Men, det gör också att fler och fler dagsgäster hittar dit, framför allt på lördagar. För att sammanfatta detta blogginlägg: Ska du till Romme en dag på en helg i Mars – åk dit på söndagen istället!

Romme Alpin lördagar – långa köer

Vi åkte upp fredag kväll till vårt fritidshus som ligger 25 minuter från Romme så vi kunde vara i backen dagen efter strax efter att liftarna öppnade. Redan då var det mycket folk, men runt tiotiden smällde det till och det blev väldigt långa köer till alla liftar. Längre köer än jag någonsin sett i Romme! Att de satsat på nya liftar och närheten till Stockholm har gett resultat! Kolla in bilderna nedan så förstår ni vad jag menar!
Det var inte bara till liftarna det var lång kö, även i restauranger och kaféer var det långa köer och lite väl trångt i de röda backarna. I de svarta backarna var det däremot tomt, men det hjälper inte så mycket när man få stå en halvtimme i kö för varje åk. Så vid 14.30 gav vi upp och åkte till landet och bastade istället.
På söndagen var vi åter tidigt i backen men nu var det ett helt annat tryck. Inte alls mycket folk och bara några minuters köande. En helt annan skidupplevelse och vi åkte lika många åk innan första pausen som totalt på lördagen. Även i restauranger som Toppstugan var det korta köer och inga problem att få bord i lunchrestaurangen nere vid huvudliften. Vi hade en fantastisk dag och körde järnet nästan fram till liftarna stängde.

Solklinten Express i Romme – lördag v/s söndag!

Solklinten Express är den 6-stolslift som är systemets huvudlift som är den där det alltid är längst köer. På lördagen såg det ut så här och man fick stå en halvtimme i kö.
Romme Alpin i Mars
På söndagen däremot var det inte alls lika lång kö och man var framme vid liften på tio minuter.
Romme Alpin i Mars

Syd Express – rekordlånga köer

Även på sydsidan där vi mest åker för de härliga svarta backarna och roliga ställen man kan hoppa in i skogen var det rekordlånga köer. De började redan i kurvan innan liftkön på lördagen…
Romme Alpin i Mars
… medan det på söndagen knappt var någon kö alls. Underbart!
Romme Alpin i Mars

Massor av snö i Romme!

Om man prickar in rätt dag att åka till Romme är det verkligen bra skidåkning just nu.  Massor med snö, både i och utanför pisterna!
Romme Alpin i MarsRomme Alpin i Marssnö i Romme!

Saker att göra i Borlänge

Romme Alpin har långweekendpaket torsdag-söndag och vi träffade kompisar i backen som varje år bokar en weekend där och tycker det är perfekt – speciellt som de alla fortfarande har relativt små barn. De berättade att även torsdag och fredag var det väldigt lite köer i lifterna, så bokar man ett sånt paket kan man med fördel planera in skidåkning torsdag, fredag, söndag och lördag morgon, men sen kanske hitta på andra aktiviteter under lördagen.
Åka längdskidor är perfekt om det är lika mycket snö som i år, eller åka in till Borlänge och testa något av de nya aktiviteterna som finns där, som knepiga utmaningar på Prison Island, hoppa studsmatta på Yoump eller bada på det fina badhuset Aqua Nova!
Saker att göra i BorlängeSaker att göra i Borlänge

Fler inlägg om Romme Alpin:

Reportage om andra skidorter

Skidåkning i Arlberg – Lech, Zurs och St. Anton i 360

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...