Dagsutflykt till Travemünde från Lubeck

Dela inlägget:

Travemünde är för många svenskar bara en hamn dit man kommer med en färja för att ta sig vidare i Tyskland men den är klart värd ett längre stopp. Och om man som vi tilbrinade en weekend i Lubeck och vädret är fint tycker jag absolut man ska göra en dagsutflykt till Travemünde från Lubeck. Hit tar man sig från Lubeck med buss eller tåg på en dryg halvtimme, eller med båt som tar det tredubbla.

Dagsutflykt till Travemünde

Strandpromenaden i Travemünde

Denna sommarstad har en bred strandpromenad som är kantad av restauranger, barer och affärer. Turistigt såklart som i alla sommarstäder, men charmigt och inte en enda inkastare!

Dagsutflykt till Travemünde Dagsutflykt till Travemünde Dagsutflykt till Travemünde Dagsutflykt till Travemünde

Stranden i Travemünde

Anledningen att åka hit – stranden! Sandstranden här är fin och bred och på en stor del finns det strandkorgar som man kan hyra. Ett bekvämt sätt att njuta av solen och få skydd från vinden. Dessa strandkorgar har verkligen blivit en symbol för den tyska rivieran.

Stranden i TravemündeStranden i TravemündeStranden i TravemündeStranden i Travemünde

Man uppmuntras betala en strandavgift på 3 euro per person (som gäller för hela året – men de flesta är som vi bara här en dag!) innan man går ner på stranden och när man hyr strandkorgar kollar de upp att man betalat sin avgift. Själva korgarna kostar 10 euro per dag. Under högsäsong rekommenderas att man bokar en strandkorg i förväg – de är populära och tar snabbt slut!

Restauranger i Travemünde

I Lubeck men omnejd finns fem restauranger med en stjärna i Guide Michelin och två av de enstjärniga krogarna finns nära stranden i Travemunde – Buddenbrooks och Villa Mare – Balthazar. Vi hade mer fokus på strand än en lång lunchsittning den dagen vi gjorde en utflykt till Travemünde men med facit i hand skulle jag gärna ätit lunch på någon av dessa restauranger än den fish’n’chips vi åt på ett enkelt ställe nere vid stranden. Nästa gång…

Restauranger i Travemünde

En annan restaurang som är svår att missa är Maritim Über den Wolken. På stranden finns ett stort hotell – Maritim – som syns på långt håll, där någon på stadsbyggnadskontoret i Lubeck måste haft en bra dag för att ge godkännande till bygget.

Inte så vackert för vyn, men från restaurangen på översta våningen – Über den Wolke – har man en fantastisk utsikt. De serverar lunch men många åker upp hit för en kaffe och en bit av deras berömda jordgubbstårta på eftermiddagen!

Restauranger i TravemündeRestauranger i TravemündeRestauranger i Travemünde

Båt från Travemünde till Lubeck

Vi tog bussen hit, men vägen hem åkte vi båt. Det går en båt en gång i timmen mellan Warnemunde och Lubeck som tar 90 minuter. Superhärligt sätt att ta sig hemåt, sittandes på soldäck och se landsbygden passera.

Båt från Travemünde till LubeckBåt från Travemünde till LubeckBåt från Travemünde till LubeckBåt från Travemünde till Lubeck

Travemunde – helt klart ett superhärligt ställe att spendera en solig dag om ni är i korkarna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...