Grekland

Planerar ni en resa till Grekland? Då har ni hamnat rätt!

Fem anledningar att boka en resa till Grekland!

Här är fem anledningar att boka en resa till Grekland

  1. Underbar natur, med kristallklart vatten och fina stränder
  2. God mat, inte bara pommes med grillspett utan goda skaldjur, friterad ost eller stekta små fiskar – mums!
  3. Billigt – mat och dryck är inte bara gott utan även billigt!
  4. Bra utbud av hotell, från enkla till lyxiga
  5. Direktflyg från Sverige

Nedan hittar ni länkar till våra reportage från Grekland, än så länge från Rhodos och Thessaloniki. Läs mer i detta inlägg om resa till Grekland – alla mina tips

Rhodos

Rhodos är får många en partyö, men vi åkte hit en långhelg utan barn och hittade en vuxen sida av denna vackra ö. Läs om planeringen här, om botiquehotellet Casa Cook som vi bodde på, om att hyra bil på Rhodos, om dykning på Rhodos, om besök på några av Rhodos alla vingårdar. Tips om två restauranger inne i Rhodos stad och så 3 saker ni inte får missa om ni åker till Rhodos!

Oasis Beach Rhodos

Resan till Rhodos

Vi hade ett tidigt flyg, så vi sov natten innan på ett hotell på Arlanda innan vi hoppade in i Thomas Cooks nya Airbus A330 som tog oss till värmen!

Thomas Cook Airbus 330

Thessaloniki  – Greklands näst största stad

Thessaloniki är Greklands näst största stad är till skillnad från Rhodos en klassisk storstad med massa bra restauranger, takbarer, vackra torg och gator och massor med saker att se och göra.

Hit finns det direktflyg från Skavsta och massor att göra – de tio bästa sightseeingtipsen skrev vi om här

Självklart besökte vi alla takbarer vi kunde hitta i stan och valde ut sju restauranger av de vi åt på som vi verkligen kan rekommendera. Och när ni bestämt er för att boka en resa hit kan ni välja ett av dessa tre  hotell i Thessaloniki i olika prisklasser