Gästspel med Chris Thompson på Paul’s

Chris Thompson är en av de mest lovande unga kockarna i London. Han har jobbat på några av Londons bästa restauranger som The Grove hotel, Maze by Gordon Ramsay och the Duck and Waffle. Idag jobbar han på Zelman Meats och i veckan var han i Stockholm för ett tvådagars gästspel på Paul’s – en av restaurangerna på Haymarket.

Sexrättersmenyn för detta gästspel såg riktigt bra ut på pappret, men när rätterna kom in var det ännu mer intressant. Helt klart den mest intressanta middag jag ätit i år! Kanske inte den godaste i alla delar, men detta var så kul! Häng med!

Gästspel med Chris Thompson på Paul's Gästspel med Chris Thompson på Paul's

Gästspel med Chris Thompson på Paul’s

Middagen inleddes med ett glas champagne och krispig grissvans, med sesamfrön och jordnötter. Det var lite som revbensspjäll, men mer fett och brosk, mindre kött. God, kryddig glace, men grissvans som råvara var ingen omedelbar kärlek!

Gästspel med Chris Thompson på Paul's

Menyn fortsatte med en god Riesling och en sashimi på Red Mullet (som Google translate översätter till Röd hockeyfrilla) med Kombu Soya och tunna skivor av vindruva. Läckert och en helt ny smakkombination.

Gästspel med Chris Thompson på Paul's Gästspel med Chris Thompson på Paul's

Kycklinghjärta och muskelmage

Den tredje rätten var den jag gillade mest – ”Confit Chicken Gizzard and Heart Larb, Crispy chicken skin – Thai explosion”. En väldigt kryddig wok serverad i ett kålblad som en liten taco.

Gästspel med Chris Thompson på Paul's 

Flera av rätterna bars ut av Chris, som verkligen var intresserad av vad vi tyckte om dem. Jag frågade om han hade ätit på några andra restauranger här i Stockholm och han hade dagen innan gästspelet varit på Punk Royale som han verkligen gillade. Dagen efter gästspelet hade han bokat bord på Esperanto, så det känns som han prickat in några av Stockholms bästa krogar.

Tillbaka till menyn. Tredje rätten var kalvbräss, som är en av få saker som jag verkligen inte gillar om den inte är i små bitar som t ex friterats. Men den fjärde rätten ”Potato, Sichuan Dressing, Guanciale, Egg Yolk, Crispy shallots” var riktigt läcker. Till dessa rätter en Zinfandel som passade perfekt.

Gästspel med Chris Thompson på Paul's Gästspel med Chris Thompson på Paul's Gästspel med Chris Thompson på Paul's Gästspel med Chris Thompson på Paul's

Rostad ananas

Avslutningen på menyn var rostad ananas med glass gjord på saltat ankägg – ett ägg som får ligga med skal i saltlösning en vecka innan man gör glass på äggulan. Supergott!

Gästspel med Chris Thompson på Paul's

Sammanfattningsvis en av de mest intressanta menyer jag ätit i år. Så kul när restauranger tar in kockar på gästspel som dessa!

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...

Blodapelsin sour med honungssirap

Blodapelsiner - så goda i drinkar och nu är det perfekt tid att njuta av dem. Vi närmar...

Snöskovandring och vinterbad – Dolomiti Natural Wellness

Snöskovandring och isbad istället för skidåkning? Ja, andra dagen i Madonna di Campiglio var prognosen snö på förmiddagen...