fbpx
Matochresebloggen
Öl

Ölresor – för den fåfänge, för nörden och för cyklisten.

Aldrig har väl intresset för öl varit så stort som nu och allt fler väljer att låta ölen ta en central del i resan. Här kommer tre förslag på ölresor – för den fåfänge, för nörden och för cyklisten. Vilken passar dig bäst?

För den fåfänge – beerspa

Öl ska ju vara bra för håret och huden – och vad kan då vara bättre än att bada i öl samtidigt som man dricker öl? Det kan man göra på Beer Spa Carlsbad i Tjeckien. För 100 Euro kan två personer krypa ner i en tunna fylld med varm öl och samtidigt dricka så mycket iskall öl man vill ur en tappkran vid badet.
Beerspa
Bild lånad från pivnilazne-kv.cz

För ölnörden – platsen där ljus lager uppfanns

Är man riktigt intresserad av öl bör man såklart besöka platsen där ljus lager skapades – i staden Pilsen. 1842 bryggdes där den första flaskan ljus lager under namnet Pilsner Urquell som idag fortfarande är ett av de stora bryggerierna. Åker man hit kan man bland annat gå en guidad tur i bryggeriet som självklart innefattar ölprovning.
Degustace-piva-Pilsner-Urquell7-1024x682

Bild lånad från prazdrojvisit.cz

För motionären – beerbike

För dig som gillar cykling, sightseeing och att dricka öl är beerbike ett perfekt sätt att umgås. På en rullande bar som drivs av pedaler vid varje stol kan man kombinera alla dessa intressen! En person som styr ingår i kostnaden.

Jag såg massor av killgäng på beerbikes när jag var i Budapest i våras (där jag tog ovan bild) men det finns även i t ex Berlin och flera andra europeiska storstäder.

Åk hit en weekend torsdag-söndag. Prisexempel:

Till Tjeckien/Prag: Direktflyg med Sas för ca 2.500:- t/r. Sedan 1 timme med tåg till Pilsen.
Till Ungern/Budapest: Direktflyg med Wizz air ca 1600:- t/r
Själv är jag mest sugen på att resa till Pilsen, som dessutom verkar vara en mysig stad att tillbringa en weekend i!

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  Lanclin-Linnea
  27 juli, 2016 at 09:51

  Det där ölbadet verkade onekligen intressant! Här i Ingolstadt kan man få humlemassage nu under 2016 när 500-årsjubileet av Das Reinheitsgebot firas, kanske får nöja mig med det? 😉

  • Reply
   christianmuda
   27 juli, 2016 at 10:14

   Humlemassage? Är det en variant av fisk-spa men med tusen humlor som kryper omkring på kroppen? ?

Lämna gärna en kommentar