Leksand Sommarland – en kul mix av nöjespark, äventyr och vattenland

Dela inlägget:

I går var vi på Leksand Sommarland med våra barn som är 8 och 10 år. Vi var här sist för tre år sedan och de hade jättekul då, men i år hade vi ännu roligare ihop hela familjen. De har vuxit och är långa nog för de allra flesta attraktioner och Leksand Sommarland har dessutom skaffat flera nya attraktioner som barnen älskade. Det mesta man kan göra här ingår i entrén vilket är skönt (jag skriver ut det nedan annars). Häng med!

Höghöjdsbana

Sedan förra året finns två höghöjdsbanor, en riktigt hög för personer över 12 år och en för barn en meter över marken. Dock är man på bägge banorna säkrad med en ändlös säkerhetsvajer så man får även på den låga banan samma känsla och får lära sig hur man tar sig runt banan säkrad.

Höghöjdsbana Leksand sommarland
Höghöjdsbanan för de över 12 år.

Höghöjdsbana Leksand sommarland Höghöjdsbana Leksand sommarland

BMX-bana

Intill höghöjdsbanan ligger en kurvig BMX-bana. Denna tyckte framför allt vår 8-åriga son var fantastiskt kul och körde varv efter varv tills han var helt slut!

BMX-bana Leksand sommarland

Bungytrampolin

Vi fortsatte till det som barnen gillade allra mest sist vi var här – Bungytrampolinerna. Hängandes i stora gymmiband kan man hoppa högre och säkrare än någonsin på en stor studsmatta!

Bungytrampolin Leksand sommarlandungytrampolin Leksand sommarland

Gokart

Vi fortsatte med Gokart. Här finns två banor – en med bilar med plats för en person över 155 cm och ett barn, en med bilar för barn mellan 130-154 cm. Perfekt för våra två barn som just i år har perfekt höjd för att kunna åka själva! Här kan det bli långa köer, så var här direkt när parken öppnar, eller som vi – när många andra äter lunch – då är köerna som kortast.

Gokart Leksand sommarland Gokart Leksand sommarland Gokart Leksand sommarland

Lunch på Leksand sommarland

I parken finns ett par snabbmatsrestauranger med hamburgare, fish’n’chips, tacobuffé samt en restaurang med husmanskostsbuffé. Vi lät barnen bestämma denna gång och de valde tacobuffén. Helt ok!

Lunch Leksand sommarland

Det är tillåtet att ta med egen mat och dryck in i parken, så nästa gång kanske vi tar med en riktigt bra matsäck och sätter oss vid borden här – vilken utsikt!

Picnickbord Leksand sommarland

Vattenrutschbanor på Leksand sommarland

Här finns flera olika typer av klassiska vattenrutschbanor, från ”Big Drop” med fritt fall från 17 meter till klassiska vattenrutschkanor byggda längs med berget. Dessa banor har ganska många år på nacken och jämfört med Skara sommarland där vi var förra året så är banorna här inte lika spektakulära. Men, å andra sidan var köerna här en fin dag max tio minuter mot upp till 30-40 minuter en mulen dag på Skara sommarlands mest populära vattenrutschbanor.

Vattenrutschkanor Leksand Sommmarland
Tuffa barn som vågade sig på den högsta banan – 17 meter!
Vattenrutschkanor Leksand Sommmarland
Bra träning att man måste bära upp gummiringarna i de branta backarna upp till starten
Vattenrutschkanor Leksand Sommmarland
Trafikljus visar när man kan åka så man inte krockar

Vattenrutschkanor Leksand Sommmarland Vattenrutschkanor Leksand Sommmarland

Fun laser tag

En nyhet för i år är Fun Laser tag. Ett laserspel där man delas upp i två lag – blåa och röda – och sen gäller det att pricka motståndarlaget så många gånger som möjligt under 12 minuter. Man startar i två olika delar av banan – de ena i ett fort och de andra i indiantält. Blir man träffad fem gånger får man springa tillbaka till sitt hemmaläger för att ”ladda om”. Otroligt kul och var både min och barnens favoritattraktion på parken. Kostar normalt 50:- per person men är just nu gratis en gång per person.

Fun Laser tag på Leksand Sommarland Fun Laser tag på Leksand Sommarland Fun Laser tag på Leksand Sommarland

Zipline på Leksand Sommarland

Vi avslutade dagen med Zipline. 20 meter upp åker man på en över 300 meter lång stålvajer över hela sommarlandet. Här behöver man ha lite framförhållning och boka plats i tid. Det kostar dessutom 70 kronor per person. Men är så värt det! Jag åkte zipline i våras i Punta Cana – då var det en halvdagsaktivitet. Här kan man testa på bara 30 minuter inklusive att ta på sig sele, få säkerhetsinstruktioner, gå till och upp i det höga tornet där man startar.

Zipline Leksand Sommarland
Köp biljett och boka plats i tid!

Cool utsikt från tornet!

Zipline Leksand Sommarland
Redo får att gå upp i tornet!
Zipline Leksand Sommarland
Förväntansfulla inför avfärd!

Zipline Leksand Sommarland

Zipline Leksand Sommarland

Sammantaget en superdag på Leksand sommarland. Vi skulle behövt två dagar för att göra allt, det finns här även ett litet tivoli, hopptorn, varma bad, pariserhjul, båtar och kanoter med mera. Men vi kommer tillbaka!

Har ni varit på Leksand Sommarland? Vad gillade ni mest? Kommentera gärna!

2 kommentarer

  1. Bra guide, vi har aldrig varit där trots att stugan är typ en mil därifrån… Får nog ta en sväng dit nästa vecka när vi är uppe igen!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...