Mat på Mauritius – fem restauranger med typisk mauritisk mat

Dela inlägget:

Frågar du någon om tips på mat på Mauritius kan du få extremt många olika svar, då det på Mauritius finns allt från enkel street food till exklusiva restauranger där Michelinkockar ligger bakom menyn.

Maten här har starka influenser från både det indiska och kreolska köket – men det finns all typ av mat och tack vare turismen har de större hotellen ofta specialrestauranger med allt från Japanskt till Kinesisk eller Thailändsk fine-dining.

Även om jag älskar maten som ambitiösa kockar på de fina hotellen skapar tycker jag det är ett måste under en resa att även testa mat från riktigt genuina restauranger som serverar enkel, typisk mat från landet jag befinner mig i. En sån restaurang är Karay Mario som ligger på Mauritius sydöstra kust, som jag åt lunch på en dag. Ägaren Mario gav mig även tips på fler genuina restauranger av denna typ – så i detta reportage hittar ni massa bra tips om ni vill testa genuina rätter från Mauritius!

Karay Mario – restaurang på Mauritius med typisk mauritisk mat

Karay Mario ligger lite avsides och man måste känna till det för att hitta hit. Restaurangen ligger i ett gammalt vackert hus på en stor tomt och här finns bord både inomhus och på en uteservering. Bokning behövs inte för lunchtid – kvällstid behövs bokning.

Mario själv finns ofta på plats och vi startade lunchen här med att testa lite av hans hemgjorda Rom Arrangé som står och drar i stora glasbehållare på bardisken. En Rom infuserad med litchi var en perfekt aperitif.

Vi fick in små apitretare som samosas, friterad deg med chili och papadam med en stark kryddblandning. Jag tog in den lokala ölen Phoenix, som serveras överallt på denna ö – en lätt, god lager. Till varmrätt tog jag ”fisksoppa” som var mer en curry med en bit stekt fisk i. Jag åt lunch med min guide, som tog en fläskrätt som var snäppet godare. Till dessa rätter fick vi in ris, sallad och olika pickles, samt en brun linssoppa som tydligen skulle användas som sås på riset. Rustikt, smakrikt och riktigt gott!

Mat på Mauritius

Det fanns bara en dessert som Mario rekommenderade varmt, så jag tog in den. Glass med kanderad ananas. Enkelt men god även den!

Mat på Mauritius

Detta var riktigt kul att testa, men jag måste ärligt säga att jag sedan uppskattade maten på hotellet ännu mer på kvällen. En stor fördel med maten på Mauritius är just att man både kan äta billigt, autentiskt – och dyrare fine-dining om man vill det!

De fem bästa restaurangerna i Mauritius för autentisk mauritisk mat

Mario hade såklart koll på vilka andra restauranger som finns på denna ö av samma typ, så jag frågade honom om tips på de bästa restaurangerna i Mauritius för autentisk mauritisk mat. Dessa var hans tips:

  1. Bijan Restaurant
  2. Escale Creole
  3. Chez Rosi
  4. Falais Rouge
  5. Hans egen – Karay Mario – såklart!

Läs mer om Mauritius

Besöket på Karay Mario gjorde jag i samarbete med Mauritius Turistbyrå Tankar och åsikter som alltid mina egna.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...