Vi bokar bord med Maîtres på Bistro Arsenalen

Dela inlägget:

Inlägg i samarbete med Maîtres

Gillar du att äta ute men inte att vänta på notan när du är klar? Har du önskemål om t ex plats i restaurangen du hellre framför till kyparen via en app istället för att ringa? Då har drömappen för dig kommit – Maîtres.

Genom att lägga in ett foto på dig själv i appen kan kyparen på restaurangen till och med hälsa dig välkommen som en stamgäst även om det är första gången du besöker restaurangen och sätter man på karttjänster i appen får kyparen en liten notis strax innan man går in genom dörren!

Jag testade appen häromdagen, mer om det nedan, men först en present till er – 100:- extra att äta för:

Rabattkod Maîtres 100:-

Testa Maîtres nu så får du 100:- i kredit insatt på ditt konto. Ladda ner appen här och skriv in rabattkoden MATBLOGG så får du direkt 100:- in på ditt konto. (Gäller fram till 31/12 2018 -så ladda ner appen direkt).

Maîtres på Bistro Arsenalen

Vi testade Maîtres i veckan och passade på att samtidigt prova en för oss ny restaurang – Bistro Arsenalen. Det finns runt 30 restauranger i appen och till skillnad från andra bokningssiter där man bokar direkt skickas ett meddelande till restaurangen med en förfrågan, som man får upp som en chat. Efter någon timme bekräftade restaurangen bokningen och så var bokningen klar. I chatten kan man även kommunicera med restaurangen, t ex önska ett visst bord eller meddela om man blir lite sen osv.

Bistro Arsenalen

I måndags när det var dags att testa Bistro Arsenalen kände mycket riktigt kyparen igen oss från fotot i appen när vi kom och visade oss direkt till ett bra bord, som om vi var stamgäster!

Bistro Arsenalen

Bistro Arsenalen ligger lite off, mittemot nya Bank Hotel på Arsenalgatan 3 i city. En meny helt i min smak, där jag först var sugen på att bara ta in massa förrätter då jag inte kunde bestämma vilken jag skulle ta. Men sen såg en av varmrätterna som en bordsgranne fick in så god ut att jag tänkte om.

Till förrätt tog jag carpaccio, som var en stor tallrik med lövtunn oxfilé, ruccola, parmesan och pinjenötter. Till det ett glas Côtes du Rhône. Min fru lyxade på med deras löjromsförrätt som var en rejäl sked löjrom, brynt smör, potatiscrème, silverlök, dill & citron. Två riktigt bra förrätter.

Bistro Arsenalen Carpaccio

Bistro Arsenalen

Varmrätter på Bistro Arsenalen

Det fanns massor med varmrätter som såg bra ut, bland annat en egen sida i menyn de kallade ”köttmeny” med ryggbiff, oxfilé eller ”kvällens köttdetalj för två”. Jag var dock sugen på fisk (den vår bordgranne fick in och tog in deras halstrade torskrygg med potatispuré skaldjursvelouté & kantareller. Till den ett glas chablis. Riktigt bra.

Min fru som älskar råbiff tog in deras Råbiff Vinter på oxfilé, picklad kålrabbi, rotsellerichips, silverlök, gräslök, talgmayo & pommes frites. Även den ett grymt bra val.

Bistro Arsenalen

bokar bord med Maîtres

bokar bord med Maîtres Bistro Arsenalen

Är man inte hungrig kan man slinka in för något att dricka i Birtro Arsenals champagnebar som ligger i ena delen av lokalen.

Bistro Arsenalen Champagnebaren

När vi var mätta och nöjda var det bara att vinka hejdå till vår trevliga servitör och gå. Notan drogs automatiskt på kortet som var inlagt i appen och där hade jag på förhand lagt in 10% dricks. Den kan man ändra om man vill efter besöket om man är extra nöjd (eller missnöjd!).

Splitta notan?

Klart smidigt sätt att boka och betala. Nu var det jag som tog notan för både mig och min fru, är man ett kompisgäng får man lösa det t ex genom att alla swishar den som bokat bordet, för hela notan går på kortet som är inlagt om man inte ber att få betala som vanligt. Men, om alla i sällskapet har fått en inbjudan via appen finns funktionen ”splitta notan” – då går även detta med automatik!

Ladda mer Maîtres

Maîtres finns där man laddar ner appar och hittar länkar här . Och skriver du in rabattkoden MATBLOGG i appen när du registerat dig får du alltså 100:- in på ditt konto. (Gäller fram till 31/12 2018).

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...