Lauberhorn Ski Race i Wengen – världens längsta störtlopp

Dela inlägget:

År 1930 hölls det första Lauberhorn Ski Race i Wengen och sedan dess har intresset bara växt för varje år till att idag vara en av de skidtävlingar i världen med flest åskådare. Intresset från media är stort och i år var 469 journalister från 17 länder här. Som enda svenska resebloggare på plats fick vi möjlighet att kolla in tävlingen från vip-området och hade en fantastisk dag i backen!

Lauberhorn Ski Race i Wengen – störtlopp

På Fredagen är det kombination och man börjar med störtloppet, som är världens längsta med sina 4,4 kilometer. Åkarna får en galet hög fart upp till 160 km/h

Lauberhorn Ski Race i Wengen Lauberhorn Ski Race i WengenRunt 30.000 personer kollar in loppen på plats under de helgen då tävlingarna pågår.

Lauberhorn Ski Race i WengenRaclette och vitt vin!

I VIP-området serverades diverse Schweizisk mat och vi började med en raclette och lite lokalt vitt vin. Så läckert! För de som bor i trakten och gillar skidor är denna helg årets höjdpunkt och många turister reser hit enkom för att titta på tävlingarna. Många hade dagen till ära lite extra färggranna kläder!

Lauberhorn Ski Race i WengenLauberhorn Ski Race i WengenFlyguppvisning av Swiss och Patrouille Suisse

Av tradition har flygbolaget Swiss och Patrouille Suisse en uppvisning denna helg och så även nu. Lagom till solen tittade fram och vi satt oss i solstolar med en varsin hamburgare började det mullra i luften och det dök upp ett Swissplan samt sex stridsflygplan från Patrouille Suisse i en varsin Northrop F-5E Tiger II fighter/bomber jet.

Galet avancerad uppvisning som utan tvekan var den coolaste flyguppvisning jag sett!

Lauberhorn Ski Race i Wengen    Lauberhorn Ski Race i WengenLauberhorn Ski Race i WengenLauberhorn Ski Race i WengenSlalom och party i Wengen

Nästa lopp var slalom och tog en sittlift från toppen till målgången för slalomen. Här var det ännu mer packat med folk och journalister, bland annat ett team från SVT. När vi sprang på Pillan passade vi såklart att ta en selfie med henne!

Lauberhorn Ski Race i WengenLauberhorn Ski Race i WengenMuffat-Jeandet Victor från Frankrike tog hem förstapriset i Kombinationen och fast det inte var en Schweizare som vann var stämningen mycket hög, både vid målgången och inne i Wengen dit vi promenerade efter loppet.

Lauberhorn Ski Race i WengenLauberhorn Ski Race i WengenGrymt kul att kolla in detta stora lopp på nära håll och vilka imponerande skidåkare!

Fler inlägg från Schweiz:

Resan till Schweiz är en pressresa i samarbete med Schweiz Turistbyrå, men åsikter och tankar är som alltid mina egna.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...