fbpx
Matochresebloggen
Ice Magic i Interlaken
Okategoriserad Schweiz

Ice Magic i Interlaken Schweiz

Från mitten av December till slutet av Februari arrangerar staden Interlaken vinterfestivalen “Ice Magic” på ett stort torg mitt i staden. Huvudattraktionen är en stor isrink, med musik och blinkande ljus, som fortsätter ut i en lång bana som går runt hela området. Här kan man komma med egna skridskor eller hyra på plats.  Vi besökte denna festival en kväll då vi bodde bara några hundra meter ifrån och började med en skridskotur.

Jag är rätt så dålig på skridskor så det var synd att jag inte hade barnen med mig – de skulle älskat detta, speciellt den långa banan man kunde åka vidare ut på. Vi åker ofta i Kungsträdgården på vintrarna och även på landet så det är konstigt att jag inte är bättre, men jag kunde ta mig runt i alla fall!

Ice Magic i InterlakenIce Magic i Interlaken

Vi fortsatte in i det stora uppvärmda tältet där en DJ spelade musik och det fanns långbord där man kunde sätta sig med något man köpt att äta eller dricka från olika stånd. Här fanns allt från gluwein och öl till korv, pasta med ost och äppelsås som var en lokal specialitet! Vi fastnade dock för vedugnsbakad pizza och testade  bland annat en Schweizisk variant utan tomatsås med bara ost, lök och potatis, intressant och gott – men vi gillade den klassiska varianten med tomatsås och bacon ännu mer!

Ice Magic i Interlaken

Pasta med ost och äppelsås – populärt på marknaden!

Ice Magic i InterlakenIce Magic i InterlakenIce Magic i InterlakenIce Magic i InterlakenKul arrangemang och det vore roligt med något liknande i Kungsträdgården!

Resan till Schweiz är en pressresa i samarbete med Schweiz Turistbyrå, men åsikter och tankar är som alltid mina egna.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar