Ice Magic i Interlaken Schweiz

Dela inlägget:

Från mitten av December till slutet av Februari arrangerar staden Interlaken vinterfestivalen ”Ice Magic” på ett stort torg mitt i staden. Huvudattraktionen är en stor isrink, med musik och blinkande ljus, som fortsätter ut i en lång bana som går runt hela området. Här kan man komma med egna skridskor eller hyra på plats.  Vi besökte denna festival en kväll då vi bodde bara några hundra meter ifrån och började med en skridskotur.

Jag är rätt så dålig på skridskor så det var synd att jag inte hade barnen med mig – de skulle älskat detta, speciellt den långa banan man kunde åka vidare ut på. Vi åker ofta i Kungsträdgården på vintrarna och även på landet så det är konstigt att jag inte är bättre, men jag kunde ta mig runt i alla fall!

Ice Magic i InterlakenIce Magic i Interlaken

Vi fortsatte in i det stora uppvärmda tältet där en DJ spelade musik och det fanns långbord där man kunde sätta sig med något man köpt att äta eller dricka från olika stånd. Här fanns allt från gluwein och öl till korv, pasta med ost och äppelsås som var en lokal specialitet! Vi fastnade dock för vedugnsbakad pizza och testade  bland annat en Schweizisk variant utan tomatsås med bara ost, lök och potatis, intressant och gott – men vi gillade den klassiska varianten med tomatsås och bacon ännu mer!

Ice Magic i Interlaken
Pasta med ost och äppelsås – populärt på marknaden!

Ice Magic i InterlakenIce Magic i InterlakenIce Magic i InterlakenIce Magic i InterlakenKul arrangemang och det vore roligt med något liknande i Kungsträdgården!

Resan till Schweiz är en pressresa i samarbete med Schweiz Turistbyrå, men åsikter och tankar är som alltid mina egna.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...