fbpx
Matochresebloggen
Längåkningsskidor Skidor

Längdåkning på Stadion – 400-metersvarv mitt i Stockholm med tre spår

Uppdaterat 31/1 2021: Längdåkning på Stadion är öppen med två fina spår! Jag har nyligen börjat åka längdåkningsskidor igen efter ett långt uppehåll sedan jag var 11 år. Denna gång med ett tydligt fokus. Jag insåg att jag behövde ett tydligt mål med min träning och en halvvasa 2020 blev målet jag bestämde mig för i november förra året.

Längdåkning på Stadion – 400-metersvarv mitt i Stockholm med tre spår

Förutom att jag kör ett program på Sats som min PT satt ihop med fokus på just längdåkning så försöker jag även åka utomhus för att öva teknik. Till min lycka bor vi bara några kvarter från Stockholm Stadion där man varje vinter har en stor snökanon igång så snart det är nog kallt.. Snön skottas ut runt hela arenan till ett 400-metersvarv med tre spår.

Längdåkning på Stadion

Längdåkning på Stadion

På ena kortsidan bygger man en kulle så man får öva på snabb klättring och en ganska snäv kurva i nedförsbacken.

Längdåkning på Stadion

Längdåkning på Stadion

Perfekt ställe att öva på sin teknik, få motion och frisk luft. Och denna dag även sol – underbart! Här kommer jag hänga mycket i vinter! Idag var det även premiär för nya skidkläder lite mer anpassade för längdåkning än det skidset jag åker slalom i.

Längdåkning på Stadion

Längdåkning på Stadion – fakta

Skidspårets öppettider:

Måndag – fredag 06:30-22:00
Lördag 07:30-19:00
Söndag 07:30-22:00

Ingen entré eller kostnad för att åka

Innan solen gått upp och när den gått ner ner är det el-belysning.

Ingång via klocktornet, Lidingövägen (se bilden nedan).

Toalett: Sophiavalvet/tornet vid Sektion P.

Läs mer om längdåkning:

Längdåkning i Borlänge

Varför jag började åka längdskidor

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar