Längdåkning på Stadion – 400-metersvarv mitt i Stockholm med tre spår

Dela inlägget:

Uppdaterat 31/1 2021: Längdåkning på Stadion är öppen med två fina spår! Jag har nyligen börjat åka längdåkningsskidor igen efter ett långt uppehåll sedan jag var 11 år. Denna gång med ett tydligt fokus. Jag insåg att jag behövde ett tydligt mål med min träning och en halvvasa 2020 blev målet jag bestämde mig för i november förra året.

Längdåkning på Stadion – 400-metersvarv mitt i Stockholm med tre spår

Förutom att jag kör ett program på Sats som min PT satt ihop med fokus på just längdåkning så försöker jag även åka utomhus för att öva teknik. Till min lycka bor vi bara några kvarter från Stockholm Stadion där man varje vinter har en stor snökanon igång så snart det är nog kallt.. Snön skottas ut runt hela arenan till ett 400-metersvarv med tre spår.

Längdåkning på Stadion

Längdåkning på Stadion

På ena kortsidan bygger man en kulle så man får öva på snabb klättring och en ganska snäv kurva i nedförsbacken.

Längdåkning på Stadion

Längdåkning på Stadion

Perfekt ställe att öva på sin teknik, få motion och frisk luft. Och denna dag även sol – underbart! Här kommer jag hänga mycket i vinter! Idag var det även premiär för nya skidkläder lite mer anpassade för längdåkning än det skidset jag åker slalom i.

Längdåkning på Stadion

Längdåkning på Stadion – fakta

Skidspårets öppettider:

Måndag – fredag 06:30-22:00
Lördag 07:30-19:00
Söndag 07:30-22:00

Ingen entré eller kostnad för att åka

Innan solen gått upp och när den gått ner ner är det el-belysning.

Ingång via klocktornet, Lidingövägen (se bilden nedan).

Toalett: Sophiavalvet/tornet vid Sektion P.

Läs mer om längdåkning:

Längdåkning i Borlänge

Varför jag började åka längdskidor

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bästa glöggen 2023 – vi testar 5 olika

Vilken är den bästa glöggen 2023? När man bjuder in till adventsfika vill man såklart bjuda på en...

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...