La Girafe – Fransk kvarterskrog på Kungsholmen

La Girafe är en Fransk kvarterskrog på Kungsholmen som öppnade för drygt ett år sedan. Idag firade de ett år och även att de har en ny köksmästare på restaurangen – Niclas Ryhnell. Ihop med Pontus Frithiof som driver restaurangen har Niclas uppdaterat menyn och även skapat en söndagsmiddag för hela familjen i fransk stil.

Fransk kvarterskrog

Vid det lilla 1-årsfrírandet idag fick vi prova lite från höstmenyn och det var lika gott som vid premiären för ett år sedan. Denna dag startade vi med surdegsknäcke med sikrom och västerbottenost – en läcker enkel men lyxig liten munsbit som passade bra med det alkoholfria bubbel vi serverades till.

Varmrätten var en liten rund skiva brioche med paté på anklever och fläsklägg som serverades ihop med en gräddig jordärtskockssoppa med trattkantareller, äpple och sticklök och ett glas Cote 228 Chardonnay.

Fransk kvarterskrog

Desserten var en liten läcker blåbärsgratäng med kanelskorpor och citroncreme.

Fransk kvarterskrog

Klart mer ambitiös matlagning än på en vanlig kvarterskrog, men kanske är det så här maten smakar på en kvarterskrog i Marais i Paris! Hir vore det härligt att ta med min fru och barnen eller några vänner på en söndagsmiddag i höst!

Detaljer om La Girafe:

Adress: Fleminggatan 39. Deras webb här.

Öppet: Cafe som serverar frukost, lunch och fika har öppet alla dagar 07.30 (vardagar) 10.00 (helger) till 16.00. Bistron har öppet från 17.00 tisdag – lördag. Familjemiddag söndagar från 14.00

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...

Blodapelsin sour med honungssirap

Blodapelsiner - så goda i drinkar och nu är det perfekt tid att njuta av dem. Vi närmar...