fbpx
Matochresebloggen
Fransk kvarterskrog
Restauranger Restauranger i Stockholm

La Girafe – Fransk kvarterskrog på Kungsholmen

La Girafe är en Fransk kvarterskrog på Kungsholmen som öppnade för drygt ett år sedan. Idag firade de ett år och även att de har en ny köksmästare på restaurangen – Niclas Ryhnell. Ihop med Pontus Frithiof som driver restaurangen har Niclas uppdaterat menyn och även skapat en söndagsmiddag för hela familjen i fransk stil.

Fransk kvarterskrog

Vid det lilla 1-årsfrírandet idag fick vi prova lite från höstmenyn och det var lika gott som vid premiären för ett år sedan. Denna dag startade vi med surdegsknäcke med sikrom och västerbottenost – en läcker enkel men lyxig liten munsbit som passade bra med det alkoholfria bubbel vi serverades till.

Varmrätten var en liten rund skiva brioche med paté på anklever och fläsklägg som serverades ihop med en gräddig jordärtskockssoppa med trattkantareller, äpple och sticklök och ett glas Cote 228 Chardonnay.

Fransk kvarterskrog

Desserten var en liten läcker blåbärsgratäng med kanelskorpor och citroncreme.

Fransk kvarterskrog

Klart mer ambitiös matlagning än på en vanlig kvarterskrog, men kanske är det så här maten smakar på en kvarterskrog i Marais i Paris! Hir vore det härligt att ta med min fru och barnen eller några vänner på en söndagsmiddag i höst!

Detaljer om La Girafe:

Adress: Fleminggatan 39. Deras webb här.

Öppet: Cafe som serverar frukost, lunch och fika har öppet alla dagar 07.30 (vardagar) 10.00 (helger) till 16.00. Bistron har öppet från 17.00 tisdag – lördag. Familjemiddag söndagar från 14.00

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar