Hyra skidor eller ta med skidor på flyget?

Ska man hyra skidor eller ta med skidorna på flyget? Ja, har man skidor hemma man gillar lönar det sig helt klart att ta med skidorna. Men ska man hyra är det kul att göra det i en skidaffär som satsar på att göra det till en upplevelse!

Ta med skidorna utan kostnad på SAS

Vi flög med SAS till München och fortsatte därifrån med hyrbil till Alberg. Med SAS kan man ta med skidorna som ett bagage och då får man dessutom ta med pjäxorna som handbagage. I en skidbag kan man ju dessutom få in flera par skidor. Vi tog med barnens skidor och pjäxor, men hyrde till oss vuxna. I skidbagen knölade vi även in lite kläder etc. Men tänk på att spänna extra band kring bagen om du flyger med den allra billigaste typen av skidbag, vilka ofta har dåliga blixtlås som kan gå upp vid bagagehanteringen.

Boka extra bagage om ni har bagage plus skidor

Förboka om ni har bagage plus skidor. Har ni ett varsitt bagage men vill även ta med skidor måste detta oftast förbokas hos flygbolaget (kolla med det flygbolag ni åker mer). En av de familjer vi reste med hade missat detta och fick springa tillbaka till bilen med skidorna efter att ha nekats vid incheckningen – och fick sedan hyra skidor till barnen för 2.000 per barn. Dock – tar man med skidor måste man såklart hyra en bil där de får plats, troligen större än man behövt utan skidor med.

Hyr skidor i Lech hos Strolz

Tar man inte med skidor utan ska hyra och befinner sig i Lech, är det en upplevelse att göra det hos Strolz. En luftig butik i tre våningar med tysk effektivitet där man först checkar in på en terminal, sedan får snabb hjälp att prova ut rätt pjäxa innan man går för att hämta ut passande skidor, hjälm och stavar. Vill man kan man dessutom lämna dem i butiken på eftermiddagen och hämta upp dem igen på morgonen dagen efter om man inte vill släpa med skidor och pjäxor hem (om man inte bor så man kan åka skidor hem).

Hyr skidor i Lech hos Strolz Hyr skidor i Lech hos Strolz Hyr skidor i Lech hos Strolz Hyr skidor i Lech hos Strolz Hyr skidor i Lech hos Strolz

Strolz är annars kända för att ha världens skönaste pjäxor, som formgivs och tillverkats just för varje fot. Tar en dag att tillverka och kostar 8.000:-. Som hittat!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...

Blodapelsin sour med honungssirap

Blodapelsiner - så goda i drinkar och nu är det perfekt tid att njuta av dem. Vi närmar...