Campbeltowns bästa restaurang – Number forty two

Dela inlägget:

Det var enkelt att hitta Campbeltowns bästa restaurang. Alla personer i stan vi frågade gav samma svar – Number forty two. Så första kvällen i Campbeltown gick vi förbi restaurangen – som låg på samma gata som vårt hotell. Menyn såg riktigt lovande ut – och vi kunde få ett bord följande kväll. Så skönt med småstäder där man faktiskt kan boka bord så kort inpå dagen man vill komma – även en lördag!

Efter en kul dag i Campbeltown med bland annat besök på Springbank Destillery var det dags för middag. Några i gänget var tidiga och startade i Number forty two’s bar.

Vi fortsatte in i matsalen som är ljus och modern, till skillnad från de flesta andra pubarna och restaurangerna i Campbeltown (som är rätt mörka och murriga). Menyn stod skriven på en griffeltavla på väggen. Här är fokus på fisk och skaldjur som är fiskade i närheten – men man har även en del kötträtter. Halva menyn är förrätter (som man dock kan dubbla i storlek till en varmrätt).

Jag startade med en cocktail – ”campfire” på bourbon, Springbank 10, marshmallow-suryp och rökt salt. Söt, men inte sliskig – en riktigt god whiskycocktail.

Vi fortsatte med en flaska skumpa och ostron, som kom in med en vinägrett som var helt fantastisk. Tänkte verkligen fråga om receptet men glömde bort – så jag får testa mig fram. Vi tror att det kan ha varit rödvinsvinäger med fisksås! Och vilka ostron – så goda.

Sedan tog vi lite olika förrätter och körde på fisk och skaldjur rakt av. Jag två stora krabbklor som kom in med två sorters såser och lite salladsblad. Mina vänner bland annat gratinerade pilgrimsmusslor och bläckfiskringar. Så gott!

Till varmrätt tog jag en fisk som serverades på en bädd av spenat, tomat, paprika och chili. Fräscht och med bra sting. Några i gänget tog deras flanksteak som kom i med stora gula lökringar, champinjoner och whiskysås. Otroligt gott kött i så stort portion att jag fick smaka hur mycket jag ville av min vän som tog in denna!

Vi var för mätta för dessert, men fick in små bitar av vit choklad till notan som var en perfekt avrundning.

Riktigt bra mat, serveringen däremot rätt svajjig där vi fick vänta rätt länge innan de tog våran beställning, maten kom innan vi ens hade fått beställa vin och när vi avslutat varmrätterna meddelade de att vår sittning strax var slut. Vi var inte sugna på dessert, men jag tänker att har man tighta sittningstider så får man även vara så snabb i servisen att man ger gästerna tid att kunna beställa en dessert om de önskar. Men, bortsett från dessa småfadäser var middagen kanon och jag kan verkligen rekommendera en middag här! Ni hittar deras websida här.

Läs mer om Campbeltown

Besök på Springbank Destillery i Campbeltown

Hotel i Campbeltown – Argyll Arms Hotel

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...