Hotel At Six Stockholm – nytt designhotell med takterrass

Den 23 mars öppnar ett nytt designhotell i Stockholm – Hotel At Six – vid Brunkebergstorg i Stockholm. I Swedbanks tidigare lokaler har man byggt till tre nya penthouse-våningar på huset som totalt kommer att rymma 343 rum. Det är en del i projektet Urban Escape Stockholm, som även omfattar hotellet Hobo och en stor takterrass som enligt ryktena kommer binda samman At Six och Hobo hotell. Detta projekt vill vi såklart rapportera om på bloggen, vi startar med en kort intervju med Jennie Hahmann Håkanson, vd på At Six!

Tre frågor till  Jennie Hahmann Håkanson – vd på At Six

Jennie Hahmann Håkanson - vd på At Six
Jennie Hahmann Håkanson, vd på At Six – plåtad i den blivande lobbytrappan i vit granit

Vilken känsla vill ni skapa på At Six?

Vårt mål är att vi verkligen skall sticka ut när det gäller vårt sätt att möta varje enskild gäst. Lyckas med den härliga kombinationen av informalitet och lyx i service. Vi vill också att man skall komma hit för att det är hög puls och en härlig publik i barer och restauranger och njuta extra av de både stilfullt och omtänksamt inredda hotellrummen. Och så älskar vi konst och design, en upplevelse som gränsar till ett galleri!

Säg tre anledningar att bo på At Six om man åker på weekend till Stockholm!

– Krogscenen. Vi ser fram emot en fantastiskt stimmig härlig atmosfär i Dining Room, där kökschef Andreas Askling (fd Grand Hotels kökschef) med team lagar internationellt kök där vi skapar menyer utifrån nordiska råvaror efter säsong.
– Punch bowls!! Är man ett gäng vänner finns det inget skönare än att samlas runt At Six signaturcocktails; punch bowls i olika tappningar. Kom till cocktailbaren – där väntar också ett grymt musikkoncept.
– Nya Brunkebergstorg. Vi är så stolta över att vara en del av att sätta en ny destination på citykartan. Brunkebergstorg är bokstavligen på allas läppar nu och här är du bokstavligen mitt i Stockholm, fast i för många ett helt nytt kvarter. Det är kul!

Är det någon detalj i inredningen som du är extra nöjd med?

– Vårt signaturkonstverk, det 2,5 meter höga marmorhuvudet Mar Whispering av katalanske konstnären Jaume Plensa, kommer att stå mitt i stora hobbytrappan och möta alla våra gäster. Ett häftigt första intryck av At Six

Hotellet är inte klart ännu, men det finns lite pressbilder som visar hur det kommer att se ut när At Six öppnar!

Fasad och entré på Hotel At Six

Det är en tydlig riktning på design och inredning, bort från det ”eklektiska” med mix av gammalt och nytt som man till exempel ser på Grand Central. Här är det mer modernt, med material som glas, stål och granit.

Hotel At Six StockholmHotel At Six Stockholm

Hotel At Six Stockholm
Mitt i den dominerande lobbytrappan – ett verk av katalanske konstnären Jaume Plensa. “Mar Asia”, ett 2,5 meter högt huvud i spansk marmor

Rummen på Hotel At Six

Hotellet kommer ha 343 rum och även rummen är klart sobrare och inte så färgstarka som man inrett hotellrum de senaste åren. Väggpaneler i mörkt trä, skivbordskiva i marmor och mörkt trägolv. Tar man in på presidentsviten har man en egen terrass!

Hotel At Six StockholmHotel At Six Stockholm

Tak – takbar och restaurang på Hotel At Six

Uppe på taket kommer det finnas en restaurang i två våningar- ”Tak”. Under Frida Ronges ledning kommer det här skapas nordisk-japanska rätter som man kan avnjuta med denna utsikt! Som boende i Stockholm är det denna takbar och restaurang jag ser mest fram emot. Det kommer nog postas många solnedgångsbilder på Instagram i sommar tagna härifrån!


Alla bilderna är lånade från At Six pressmaterial, men jag hoppas kunna visa upp egna bilder så snart hotellet öppnar!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...