90-årig dam väljer långresa istället för cancerbehandling

I juli 2015 avled 90 -åriga Normas make Leo, hennes lisvpartner sedan 67 år. Under samma period fick Norma en cancerndiagnos och fick ett par olika tuffa behandlingsalternativ av sin läkare. Hon svarade ”Jag är 90-år gammal, jag ger mig ut på resa istället”

Så, i Augusti tog hennes sin son och hans fru med sig Miss Norma ut på en lång roadtrip i USA med husbil! De dokumenterar sin resa på Facebooksidan ”Driving miss norma” och där kan man se inspirerande bilder som de nedan!

De fick stort stöd för idén från Miss Normas läkare:

“As doctors,” sa läkaren, “we see what cancer treatment looks like every day. ICU, nursing homes, awful side effects and honestly, there is no guarantee she will survive the initial surgery to remove the mass. You are doing exactly what I would want to do in this situation. Have a fantastic trip!”

Och det verkar helt klart som resan är lyckad – Vilket härligt sätt att tillbringa sin sista tid i livet på!

Följ Miss Normas vidare resa på hennes Facebooksida!

5 kommentarer

  1. Jag blir sååå glad när jag läser sånt här. Hon kommer verkligen dö lycklig.. Själv hade jag nog valt att åka till London.. Elller jag skulle vilja åka till Paris men hittar liksom aldrig tiden. Hade vilja åka till Paris nu så hittar jag massa billiga resor dit som typ http://www.savly.se/278-kr-till-paris-tur-och-retur-i-april-med-ryanair/ och tänker att jag bara ska köra men så känner jag liksom att jag skulle vilja åka på en romantisk resa dit.. Jag vet inte. Men tack för ditt inlägg 🙂 Verkligen inspirerande

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Öppet Spår 90 – Fast-track till Vasaloppet

Från att inte ha åkt längdskidor sedan jag var barn, till att börja träna förra året och nu...

Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula - skumpan som...

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...