Havsvidden på Åland

Från Eckerö är det en trekvart med bil upp till Havsvidden på norra Åland. Ett hotell byggt direkt på klipporna vid havet. Havsvidden består av en huvudbyggnad med restaurang och bar, några längor med hotellrum och ett 30-tal fristående klipp- och svithus byggda längs de mjuka klipporna.

Rummet – Havsvidden på Åland

Vi hade ett familjerum i ett rum i en av längorna, med härlig utsikt över den lilla bukten vid hotellet som även inrymmer en småbåtshamn och en badbrygga. Via rummets altan kunde vi hoppa direkt ner på klipporna och ta en genväg till havet. Stort fint rum med egen liten bastu i badrummet.

Havsvidden på Åland Familjerum
Utsikt från altanen

Havsvidden på Åland Familjerum  Havsvidden på Åland Familjerum Havsvidden Familjerum

Vi kollade in rummet och bytte sedan direkt om till badkläder och gick ner till vattnet.

Bad på Havsvidden på Åland

Havsvidden på Åland har en egen småbåtshamn där det finns en badbrygga, om man inte vill hoppa i från klipporna. Nere vid bryggan finns även en bastu. Helt underbar plats med perfekt kvällssol.

En trappa leder upp till badhuset, där det finns en (ganska kall) inomhuspool och en (desto varmare)  utomhusjacuzzi.

Bad på Havsvidden Bad på Havsvidden Havsvidden på Åland bad  Bad på Havsvidden Bad på HavsviddenHavsvidden på ÅlandBad på Havsvidden Bad på Havsvidden

Restaurangen på Havsvidden på Åland

Havsvidden på Åland har en restaurang rankas som den 26:e bästa i Finland av White Guide. Den ligger i hotellets huvudbyggnad där det även finns en bar och lounge.

Restaurangen på HavsviddenRestaurangen på Havsvidden

Vi vuxna valde en meny med sparrissoppa, oxfilé och chokladfondant med blodapelsinsorbet, barnen en oxfilé från barnmenyn. Ganska rustik, men god mat. Desserten var den rätt som stack ut, riktigt god.

Restaurangen på Havsvidden Restaurangen på Havsvidden Restaurangen på Havsvidden Restaurangen på Havsvidden

Morgondopp och frukost

Dagen efter började jag och sonen med morgondopp, jag i havet – han i bubbelpoolen. Sedan hämtade vi upp sjusovarna och åt vi frukost i solen på restaurangers uteservering.

Morgondopp Havsvidden Morgondopp HavsviddenFrukost Havsvidden

Klippor och bad på Havsvidden

Vi utforskade sedan lite mer av de klippor som omger hotellet och tog oss till Havspoolen ca 10 minuters promenad från hotellet. Detta är en naturlig djup pool som går in i berget. Här finns även en stor brygga med solstolar och en bastu. Missa inte denna plats om ni tar er till Havsvidden, helt magiskt!

Klippor på Havsvidden Klippor på Havsvidden Klippor på Havsvidden Klippor på Havsvidden Klippor på Havsvidden Klippor på Havsvidden Klippor på Havsvidden Klippor på Havsvidden

Längs klipporna finns klipphusen – privata villor man kan hyra för lite större sällskap, där man kan laga mat själv och där det finns privat jacuzzi på terassen vid varje hus!

Klippor på  Havsvidden på Åland

Så underbar plats – perfekt miljöombyte både en solig sensommarhelg som den vi åkte eller en hösthelg där man får klä på sig ordentligt och kunna njuta ännu mer av ett varmt bad efter en promenad på klipporna.

Det är förvånansvärt prisvärt att spendera ett dygn här. Alla färjebolagen har paket med båtresa, boende, eftermiddagsfika, trerättersmiddag och  frukost från 1250:- per person. T ex Eckerölinjen som vi åkte hit med. Då bor man i ett standardrum, men har tillgång till alla faciliteter som bastu och bad. Tänk dock på att man bör ta med sig bilen, det är knepigt att ta sig hit på annat sätt.

Efter Havsvidden fortsatte vi till Smakbyn för lunch, mer om det i nästa inlägg!

Weekendresan till Åland gjordes i samarbete med Visit Åland, men åsikterna är som vanligt våra egna.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Öppet Spår 90 – Fast-track till Vasaloppet

Från att inte ha åkt längdskidor sedan jag var barn, till att börja träna förra året och nu...

Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula - skumpan som...

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...