fbpx
Matochresebloggen
Barer Restauranger i Stockholm Takterass

Gröna Lund öppnar cocktailbaren Terrassen

Förra året öppnade Gröna Lund flera nya restauranger och i år fortsätter man utveckla utbudet med cocktailbaren Terrassen. Beläget bakom lustiga huset med utsikt över Saltsjön och Skeppsholmen har man både en fantastisk utsikt och ett perfekt solläge med kvällssol riktigt länge. I veckan var jag där och provade några cocktails och smakprover av rätterna.

Gincocktails på Terrassen

Terrassen är skapad i samarbete med ginmärket Hendrick’s – gillar ni gindrinkar kommer ni hitta massor av gott på drinklistan! Exempelvis snygga Skeppsholmen Ice Tea på gin, grapefrukt, bergamot. citron och grönt te som serveras i små tekoppar. Det finns såklart även andra drycker om man mot förmodan hatar gin eller bara vill ha en svalkande alkoholfri drink.

Gröna Lund Terrassen

På Terrassen finns plats för 50 sittande gäster.

Gröna Lund Terrassen

Mellanrätter och snacks

Maten på Terrassen har Gröna Lunds kulinariske ledare Jonas Dahlbom tagit fram och tanken är mat som ska passa bra till coctails. Till Skeppsholmen Ice Tea provade vi en lättrökt röding med picklad fänkål som var galet god, en riktigt somrig rätt!

Gröna Lund Terrassen

Jag fick en pratstund med Jonas Dahlbom som ligger bakom maten både på Terrassen och på de nya restaurangerna man öppnade förra året, kul att Grönan satsar så mycket på maten, det brukar ju annars inte vara något som kännetecknar nöjesparker.

Gröna Lund Terrassen

En annan rätt var rostad färsk lök med rökt mandel och brynt smör.

Gröna Lund Terrassen

Flatbread med chorizo, kanske det optimala cocktailtilltugget! Till den testade vi en av Terrassens alkoholfria drinkar.

Gröna Lund Terrassen

Tamarindglaserad fläsksida med rödbeta och misomajonäs –  denna rätt skulle jag verkligen velat ha en större portion av! Supergod.

Gröna Lund Terrassen

Utsikt och kvällssol

Utsikten här är verkligen härlig och man har ett perfekt solläge. Visst, det är inte den lugnaste platsen man kan välja, där musiken från baren då och då överröstas av glada skrik från den nya attraktionen Ikaros som ligger intill. Men det är klart mitt nya favoritställe på Gröna Lund och en perfekt plats att ta en drink och något gott att äta innan eller efter en konsert här eller om man vill ta en paus från berg-och-dalbanorna!

Gröna Lund Terrassen

 

 

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  Liniz
  18 juni, 2017 at 20:33

  Så trevligt det var och gott 🙂

  • Reply
   christianmuda
   18 juni, 2017 at 20:36

   Ja, verkligen!

Lämna gärna en kommentar