Gröna Lund öppnar cocktailbaren Terrassen

Dela inlägget:

Förra året öppnade Gröna Lund flera nya restauranger och i år fortsätter man utveckla utbudet med cocktailbaren Terrassen. Beläget bakom lustiga huset med utsikt över Saltsjön och Skeppsholmen har man både en fantastisk utsikt och ett perfekt solläge med kvällssol riktigt länge. I veckan var jag där och provade några cocktails och smakprover av rätterna.

Gincocktails på Terrassen

Terrassen är skapad i samarbete med ginmärket Hendrick’s – gillar ni gindrinkar kommer ni hitta massor av gott på drinklistan! Exempelvis snygga Skeppsholmen Ice Tea på gin, grapefrukt, bergamot. citron och grönt te som serveras i små tekoppar. Det finns såklart även andra drycker om man mot förmodan hatar gin eller bara vill ha en svalkande alkoholfri drink.

Gröna Lund Terrassen

På Terrassen finns plats för 50 sittande gäster.

Gröna Lund Terrassen

Mellanrätter och snacks

Maten på Terrassen har Gröna Lunds kulinariske ledare Jonas Dahlbom tagit fram och tanken är mat som ska passa bra till coctails. Till Skeppsholmen Ice Tea provade vi en lättrökt röding med picklad fänkål som var galet god, en riktigt somrig rätt!

Gröna Lund Terrassen

Jag fick en pratstund med Jonas Dahlbom som ligger bakom maten både på Terrassen och på de nya restaurangerna man öppnade förra året, kul att Grönan satsar så mycket på maten, det brukar ju annars inte vara något som kännetecknar nöjesparker.

Gröna Lund Terrassen

En annan rätt var rostad färsk lök med rökt mandel och brynt smör.

Gröna Lund Terrassen

Flatbread med chorizo, kanske det optimala cocktailtilltugget! Till den testade vi en av Terrassens alkoholfria drinkar.

Gröna Lund Terrassen

Tamarindglaserad fläsksida med rödbeta och misomajonäs –  denna rätt skulle jag verkligen velat ha en större portion av! Supergod.

Gröna Lund Terrassen

Utsikt och kvällssol

Utsikten här är verkligen härlig och man har ett perfekt solläge. Visst, det är inte den lugnaste platsen man kan välja, där musiken från baren då och då överröstas av glada skrik från den nya attraktionen Ikaros som ligger intill. Men det är klart mitt nya favoritställe på Gröna Lund och en perfekt plats att ta en drink och något gott att äta innan eller efter en konsert här eller om man vill ta en paus från berg-och-dalbanorna!

Gröna Lund Terrassen

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...