Gilla och dela på Facebook – Stöd Haiti

Gilla och dela – stöd Haiti

EDIT: Insamlingen är avslutad, tack alla 8 som var med och delade inlägget och ”gillade” Matochresebloggen.se på Facebook. Det var inte så många som jag hade hoppats på, men vi donerade ändå 1000:- till Haiti och uppmuntrar er att göra detsamma. Nedan diplom fick jag från Hoppets Stjärna efter insättningen!

hoppets-stjarna

—nedan orginalinlägget från oktober 2016—

Vi är i full gång med att planera en resa till Florida på höstlovet och jag följde därför med lite extra intresse orkanen Matthews framfart som hotade att skapa stor förödelse just på de platser vi planerade att besöka.

Nu blev skadan i Florida inte så stor som befarat men den blev desto mer allvarlig i Haiti där över 1000 personer redan har dött och flera hundratusen är i akut behov av hjälp.

Vi tänker därför ge lite extra bidrag  till organisationen Hoppets Stjärna som sedan många år driver skolor i sju byar på Haiti och har erfarenhet av att organisera omfattande katastrofinsatser

5:- för varje Gilla och Dela på Facebook

Att gilla och dela på Facebook ger oftast inga pengar till de drabbade men nu kan du faktiskt stötta Haiti genom att ”gilla” Matochresebloggen.se på Facebook och dela detta inlägg på Facebook. Istället på att lägga pengar på annonsering på Facebook ger vi 5:-  till Hoppets Stjärna för varje ny följare + delning . (Upp till 2000 nya följare och delningar).

De drabbade av katastrofen får ett bidrag och du får sedan en notis i ditt facebookflöde om världsliga saker som tips på restauranger och intressanta resmål!

Mer om katastrofen i Haiti

Gilla och dela - stöd Haiti

Dn.se:
Över 1000 döda i Haiti
335.000 personer i akut behov av hjälp i Haiti

Frågor och svar:

 1. Jag vill ge mer pengar.
  Så bra! Här kan du läsa mer om Hoppets Stjärna och hu du sätter in pengar till dem.
 2. Varför skänker ni inte dessa pengar ändå?
  Matochresebloggen.se är en privat blogg som drivs som en hobby men vi uppmuntrar bolag som jobbar med resor med större resurser att ansluta sig till vår insamling! Vi ger redan relativt stora summor privat (svårt att säga vad som är tillräckligt, kan ju egentligen aldrig bli nog.) men vill på detta sätt inspirera fler att dela med sig.
 3. Hur funkar det rent praktiskt?
  Vi kör denna insamling som längst fram till 30/11 2016 då vi kommer att sätta in pengarna till Hoppets Stjärna. Ett inlägg som redovisar alla detaljer kommer visa att allt gått rätt till. När kampanjen startade 11 oktober hade bloggen 180 följare.
 4. Varför just hoppets stjärna?
  Just hoppets stjärna har vi gett pengar till i många år då de jobbar lokalt, har inte så stor administration och pengarna kommer fram där de kommer till nytta. De har även sedan tidigare katastrofer i Haiti en organisation på plats.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Öppet Spår 90 – Fast-track till Vasaloppet

Från att inte ha åkt längdskidor sedan jag var barn, till att börja träna förra året och nu...

Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula - skumpan som...

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...