Flygbolagen med den bästa förstaklassupplevelsen

Dela inlägget:

Jag blev uppgraderad till business class på flyget en gång och sen dess kan jag inte släppa tanken på hur det skulle vara att testa att flyga i första klass. Det är väldigt dyrt, men det vore så kul att prova!

Om man drömmer sig iväg för en stund och låtsas att man just sålt en framgångsrik start-up, så kommer lite inspiration här!

Förstaklass med British Airways

Visst kan det vara en pärs att flyga långt, men en bekväm säng, fine dining-middag, fri tillgång till bubbel och en stor tv kan definitivt göra resan till en trevlig del av semesterupplevelsen. Hos British Airways får du till exempel en egen 23 tums-tv och separat förvaring för allt ifrån handväska och skor till pillerburkar om du flyger med deras 787-9 Dreamliner. Självklart ingår klassisk afternoon tea med smörgåsar, scones och  clotted cream. 

Förstaklass med British Airways

Förstaklass med Etihad Airways

Förenade Arabemiratens flygbolag Etihad Airways erbjuder en säng i full storlek för sina förstaklass-resenärer. Platsen kan mer liknas vid en minilägenhet. Du får ett badrum med egen dusch och toalett samt tillgång till lyxloungen innan du hoppar på planet.

Förstaklass med Etihad Airways

Förstaklass med Emirates

I takt med att fler och fler flyger flygplan åker också alltfler i första klass. Flygbolagen kämpar för att vinna de flottaste resenärernas gunst och utvecklar hela tiden nya sätt att göra resan så bekväm som möjligt, utöver ren lyx som sängar, tv, högklassig mat och eget badrum på flygplanet. Onlineincheckning har sedan länge varit en självklarhet hos de flesta flygbolag, men vissa ser utvecklingspotentialen snabbare än andra. Flygbolaget Emirates har till exempel gjort incheckningsprocessen smidigare för sina förstaklassresenärer. Numera kan du låta en Emirates-anställd sköta hela incheckningen och få ditt bagage levererat från ditt hem, hotell eller arbetsplats direkt till flygplanet. På så sätt slipper du befinna dig onödigt länge på flygplatsen. I likhet med Etihad Airways kan Emirates första klass-plats mer liknas vid ett fullskaligt hotellrum. De Mercedes-Benz-inspirerade lädersätena, mysbelysningen och temperaturkontrollen adderar det där extra som man vill ha när man betalar dyrt för en flygbiljett. Utbudet av vin och det extremt välfyllda underhållningsutbudet är annat som lyfter Emirates förstaklassupplevelse, för att inte tala om den personliga butlern och minibaren. 

Förstaklass med Emirates

Förstaklass med Air France

Air France erbjuder en privat minisvit där din fåtölj enkelt omvandlas till en bekväm säng och där du får extra utrymme att hänga undan din kappa och handbagage på. Underhållningsutbudet går inte heller av för hackor, och även här har man försökt underlätta för lyxresenärerna genom att låta en Air France-anställd ta hand om bagaget – dock först på plats på flygplatsen.

Förstaklass med Air France

Om du någon gång får pengar över att spendera på ren lyx och bestämmer dig för att slippa de trånga sätena i ekonomiklass på din nästa semesterresa så är ovan fyra bra alternativ.

Förstaklasslounger – en del av upplevelsen

Ska man dra störst nytta av första-klassbiljetten flyger man från flygbolagens respektive hub, där deras mest påkostade lounger finns. För Emirates är det Dubai, British Airways största VIP-lounge finns i London osv. Mer om dessa i ett kommande inlägg!

Vilken av dessa flygbolag blir du mest sugen på att testa förstaklassen hos? Har du kanske till och med testat att flyga i förstaklass? Kommentera gärna!

2 kommentarer

 1. Hej Christian,

  Jag har flugit First Class vid antal tillfällen, dock inte med något av bolagen ovan eftersom jag valt att prioritera en annan allians. Har flugit Lufthansa First till Seoul och Mexico City, och ANA First från Tokyo. I januari väntar Singapore Airlines First ToR till Singapore.

  Upplevelsen är otrolig och precis som du säger ska man absolut prioritera att flyga ut från hemmabasen. Lufthansa First Class Terminal i Frankfurt är magnifik och Private Room i Singapore drömmer jag om varje natt 🙂

  Dock är inte din dröm speciellt långt borta. Med lite kunskap, fokus och målmedvetenhet sitter du snart i en förstaklasskabin.

  Hör av dig om du vill ha tips! 🙂

  //Johan

  • Hej Johan,

   Låter härligt, nu blev jag klart avis! Alla tips på hur man uppgradera sig till fist klass är välkomna!

   Vänliga hälsningar Christian

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...