Eric Gadd på Hamburger Börs – OMG vilken bra krogshow!

Dela inlägget:

Eric Gadd står äntligen på en stor scen i en miljö som passar honom perfekt – en krogshow på Hamburger Börs hela hösten!

Eric Gadd slog igenom stort i början av 90-talet med låtar som “Do you believe in me” och ”Excuse me, hallelujah” och det var då jag upptäckte honom. Sedan dess har han fortsatt producera kvalitativ, funkig, svängig musik, med tydlig inspiration från artister som Prince och Sly Stone. Han har gjort många mindre turnéer och spelningar genom åren, men aldrig en krogshow. Men det ändrar han på nu med krogshowen “OMG” på Hamburger Börs som hade premiär igår och jag var plats för att kolla in en av mina absoluta svenska favoritartister!

Eric Gadd på Hamburger Börs – OMG vilken bra krogshow

Med ett niomannaband på scen, en lång rad hits och en Eric Gadd i högform var detta en fantastisk show från början till slut. Kvällen börjar för många gäster med en middag, men vi hade biljetter för bara showen och kunde glida in en kvart innan starttid.

Det är fullsatt – 668 personer – och stämningen är hög redan innan showen startar.

En kvart efter utsatt starttid entrar Eric Gadd scenen och rivstartar med “Kom hit och ta” innan han välkomnar oss och lovar att det inte ska bli sentimentalt – det ska bli en fest. Det löftet håller han, även om det inte bara är uptempofunk utan även en del lugnare låtar.

Eric Gadd på Hamburger Börs - OMGEric Gadd på Hamburger Börs - OMG

Det är en del mellansnack, men på lagom nivå. Inga krystade försök att vara rolig, utan mer geniuna små glimtar från hans 30-åriga karriär, som exempel på stunder och platser vilka inspirerade till en viss låt.

Gadd har lånat och snott med stolthet

Gadd hymlar inte med att han fått inspiration och snott basgångar och slingor från andra artister och i ett parti avslöjar han från vem och vad han snott, kul och ödmjukt.

Eric Gadd på Hamburger Börs - OMGEric Gadd på Hamburger Börs - OMG

Hit efter hit dras av och Eric Gadd är verkligen i högform, spexar med sitt band, flörtar med publiken, byter plats i lokalen flera gånger och anstränger sig för att alla – oavsett var man sitter i lokalen ska bli sedda. När showen är slut klappas han in för extranummer och efter det klappas han in igen för att avsluta med fantastiska ”Bara himlen ser på”.

Eric Gadd på Hamburger Börs - OMG

De dryga 90 minuterna showen är går förvånansvärt fort och det är otroligt hur många låtar han producerat genom åren som fortfarande håller.

Hela låtlistan från OMG

1. Kom hit och ta
2. Cold sweat + Plus minus
3. Why don’t you why don’t I
4. Heaven is asleep
5. Sold your soul
6. Power of music
7. Stay away från mig
8. The right way
9. Excuse me, hallelujah
10. Medley: I found someone/If you want me to stay/Wish I/Got to be real
11. There’s no one like u
12. Riding high
13. My personality
14. One touch
15. Do you believe in me
16. Wish I
17. Tvåhundratusen
18. Vi kommer aldrig att förlora
19. Bara himlen ser på

Eric Gadd på Hamburger Börs - OMG

Showen körs på Hambuger Börs fram till 15 december och biljetter kostar från 495:- om man väljer samma variant som jag hade. Med 3-rättersmiddag kostar biljetterna från 1040:- pp.

Läs mer:

Min bloggkollega Lina var på Gadds genrep och testade även middagen.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...