Drömweekend till Malta

Dela inlägget:

Malta är Europas sydligaste stat och en av de allra minsta, med en yta bara en fjärdedel av Ölands. Ön ligger strax söder om Italien och från tidig vår till sen höst går det direktflyg dit med exempelvis SAS från Stockholm som tar mindre än 4 timmar.

Malta är känt för alla svenska spelbolag som t ex Betway som finns här av legala anledningar, men har så mycket mer att erbjuda och detta är en av de weekendresor som jag är mest sugen på att åka på nästa år. Så här skulle jag lägga upp en resa:

Direktflyg till Malta

Fredag lunch: Jobba på förmiddagen, sedan ta Arlanda Express ut till Arlanda och testa lunchen på Pontus restaurang på Arlanda. Sen hoppar vi på flyget och är framme på Malta senare på eftermiddagen. Malta är så litet att man tar sig från den ena sidan av ön till den andra på mindre än en timme med buss eller bil,  så det spelar ingen jättestor roll på vilken del av ön man bor, men många restauranger ligger i huvudstaden Valetta så vi checkar in på något av alla fina hotell som finns här t ex Hilton Malta. Sedan skulle vi ha detta hotell som utgångspunkt för att utforska ön – hyra en bil och ta oss runt till några olika stränder och utforska restaurangerna på ön!

Bild länkad från Hilton Malta

Restauranger på Malta.

Det finns en mängd restauranger i Valetta, allt från fine-dining till enkla hål-i-väggen. Ett exempel som sticker ut är Dinner in the sky – 40 meter upp i luften. Inget för de höjdrädda!

Bild länkad från Dinner in the sky

Fler tips t ex på Tripadvisor och hos mina resebloggarkollegor Freedomtravel som varit på Malta flera gånger och gjort reportage därifrån, bland annat om restauranger. Och efter min resa hit återkommer jag med egna tips!

 

Stränder och båtturer på Malta.

Här finns det en mängd fina stränder. Vissa tar man sig till via bil eller buss medan andra kräver en kort båttur. Några av de som ska vara vackrast är:

 

Rambla Bay på den norra ön Gozo, en kort båttur från Malta
Ghajn Tuffieha Beach på Malta
Blå Lagunen på ön Comino mellan Gozo och Malta

När ska man åka till Malta?

Hela Sydeuropa är ju som bäst när Sverige är som härligast, i början av Juni. Men, Malta är faktiskt behagligt hela året om och om man väntar tills April har dessutom de värsta regnperioderna passerat. Nedan grafer, lånade från holiday-weather.com gör mig sugen på att åka hit i April, efter regnperioden då det fortfarande är trist och kallt hemma i Sverige!

Genomsnittlig temperatur Malta

malta-avg-temp

Genomsnittligt regn och antal regniga dagar Malta

malta-rain

 

Ah, så himla sugen jag blev på att boka en resa hit nu! Är det något som behövs i detta konstanta mörker är det saker att se fram mot i form av härliga resor!

Flera av mina resebloggarkollegor har redan varit här, läs gärna mer hos Freedomtravel, Den Andra resan och Ett annat liv.

Har du varit på Malta? Kom gärna med tips för oss som planerar en resa hit!

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...