Restaurang Mothers inriktning är mat lagad från grunden med fokus på mindre socker och tillsatser, mer ekologiska råvaror och grönsaker i olika former. Vi var här när Mother öppnade för snart ett år sedan och har sedan ätit lunch här flera gånger men inte testat brunchen förrän idag. På söndagarna serverar de brunch och nu i december kör de en “julbrunch”.
Vi blev verkligen nöjda och det fanns något för alla smaker och dieter – gott om grönsaker i alla dess former, veganskt och glutenfritt – samtidigt som det fanns en stor del för alla köttälskare. Häng med!
Brunch på Mother Stockholm
Efter denna del med fisk och ägg som passar perfekt som förrätt om man försöker äta brunchen i turer gick vi vidare till köttdelen av buffén (förutom sonen som gick direkt hit!). Minihamburgare, revbensspjäll, bbq-kyckling, köttbullar och korv, oxstek, jordärtskocksgratäng och ännu mer läckra sallader.
Det fanns även ett litet ostbord med get-, ädel- och brieostar samt fikonmarmelad men vi hade siktet inställt på desserterna…
Desserter på Mothers brunch
Om brunchen är fräsch och vällagad i stort är det på dessertdelen som man verkligen märker skillnad mot andra brunchställen. Här är chokladmoussen en raw-veganvariant, istället för chokladbollar är det raw-bollar på fikon och pistagenötter och mycket var glutenfritt, exempelvis en saftig banankaka. Där fanns även en mango-ris a la malta, fruktsallad, inkokta päron, kokosplättar, småkakor och dotterns favorit chokladtryffel med apelsinsmak samt min frus favorit matcha-cheese cake.
Sammantaget
- En riktigt bra och vällagad brunch med massor av gott.
- Öppnar 11.30 på söndagar – tips är att ni bokar bord.
- Pris: 235:- för vuxna, gratis för barn upp till 12 år. Kaffe och dryck tillkommer.
- Läs mer hos Mother Stockholm.
Har du testat brunchen på Mother eller har du något annat favoritbrunchställe i Stockholm? Kommentera gärna!
Inga kommentarer