fbpx
Matochresebloggen
Brunch Mother Stockholm
Restauranger Restauranger i Stockholm

Brunch på Mother Stockholm – fräscht och goda saker för alla smaker

Restaurang Mothers inriktning är mat lagad från grunden med fokus på mindre socker och tillsatser, mer ekologiska råvaror och grönsaker i olika former. Vi var här när Mother öppnade för snart ett år sedan och har sedan ätit lunch här flera gånger men inte testat brunchen förrän idag.  På söndagarna serverar de brunch och nu i december kör de en “julbrunch”.

Brunch Mother Stockholm
Vi blev verkligen nöjda och det fanns något för alla smaker och dieter – gott om grönsaker i alla dess former, veganskt och glutenfritt – samtidigt som det fanns en stor del för alla köttälskare. Häng med!

Brunch på Mother Stockholm

Brunch Mother Stockholm

Brunch Mother Stockholm

Underbar salmalax

Brunch Mother Stockholm

Salmalax, laxröra med pepparrot, flädergravad lax, sill, ättiksströmmning och stekt pocherat ägg!

Efter denna del med fisk och ägg som passar perfekt som förrätt om man försöker äta brunchen i turer gick vi vidare till köttdelen av buffén (förutom sonen som gick direkt hit!). Minihamburgare, revbensspjäll, bbq-kyckling, köttbullar och korv, oxstek, jordärtskocksgratäng och ännu mer läckra sallader.

Brunch Mother Stockholm Brunch Mother Stockholm Brunch Mother Stockholm Brunch Mother Stockholm
Det fanns även ett litet ostbord med get-, ädel- och brieostar samt fikonmarmelad men vi hade siktet inställt på desserterna…
Brunch Mother Stockholm

Desserter på Mothers brunch

Om brunchen är fräsch och vällagad i stort är det på dessertdelen som man verkligen märker skillnad mot andra brunchställen. Här är chokladmoussen en raw-veganvariant, istället för chokladbollar är det raw-bollar på fikon och pistagenötter och mycket var glutenfritt, exempelvis en saftig banankaka. Där fanns även en mango-ris a la malta, fruktsallad, inkokta päron, kokosplättar, småkakor och dotterns favorit chokladtryffel med apelsinsmak samt min frus favorit matcha-cheese cake.
Brunch Mother Stockholm Brunch Mother Stockholm Brunch Mother Stockholm Brunch Mother Stockholm Brunch Mother StockholmBrunch Mother Stockholm

Sammantaget

  • En riktigt bra och vällagad brunch med massor av gott.
  • Öppnar 11.30 på söndagar – tips är att ni bokar bord.
  • Pris: 235:- för vuxna, gratis för barn upp till 12 år. Kaffe och dryck tillkommer.
  • Läs mer hos Mother Stockholm.
Har du testat brunchen på Mother eller har du något annat favoritbrunchställe i Stockholm? Kommentera gärna!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar