Dag 3 – sista kvällen i Istanbul!

Dela inlägget:

Efter våra middagar tidigare kvällar som har varit väldigt trevliga, men där maten kanske inte riktigt levt upp till förväntningarna gjorde vi ordentlig research för att sista middagen skulle vara god. Fiskrestaurangen Asmali Cavit inte så långt från vårt hotell fick bra recensioner på både Tripasvisor och Yelp, men hade ingen webbsida så vi tänkte gå dit och om fullt – vänta tills vi fått ett bord. 

Kollade in var det låg och försökte använda Google Maps för att hitta dit, men hittade ändå inte. Frågade två killar på en restaurang vi gick förbi om de möjligen visste var restaurangen låg och det visste de. Vi tog oss dit genom en hord av påstridiga inkastare från andra restauranger för att inse att Asmali Cavit var stängt just idag. ?.
  

Vad göra? Jenny kom på att killarna vi frågade om vägen verkade ha koll och att stället de satt på då troligen var bra? Vi gick snabbt tillbaka dit och vid en närmare koll såg restaurangen – Sofyali – supermysig ut och vi hade turen att få det näst sista lediga bordet.

  

Jättetrevligt ställe med bra kypare. Här bar de in hela utbudet av mezes för att man skulle kunna peka ut vilka man ville ha (lite som bon-bon i Vasastan). 
  
Vi tog valnötsröra, inlagd ansjovis och en varm meza – shrimp casserole. Allt var gott, men räkorna var helt fantastiska. 

 
Lätt det godaste jag ätit i Istanbul. Spänstiga räkor i massa grön chilipeppar och vitlök i olja. Till det frasigt nyrostat bröd. Och en flaska turkiskt vitt. 

Till varmrätt en varsin grillad seabass och till dessert en lite oklar, väldigt sockrig ostdessert med glass. 

  

Att det ska vara så svårt att hitta exakt den typ av restaurang man är ute efter. Inser att det inte räcker med att någon rekommenderar ett ställe utan man måste förstå varför de rekommenderar respektive ställe. 

Vi har varit på flera stora och välkända restauranger under denna resa, men skulle vi göra om den kanske vi skulle äta ännu mer på mindre restauranger där turkarna själva äter och åka till de stora, coola restaurangerna med utsikt och atmosfär efteråt för en drink.

Just så gjorde vi igår. Efter middagen gick vi vidare till ett av Istanbuls mest kända hotell – Jumeirah Pera Palace Hotel. 
   

 

Här tog vi in deras specialitet Coctail Tea. 

   
Som det låter en Coctail som serveras ur en tekanna i isfyllda tekoppar!  

4 kommentarer

 1. Låter som att ni hittade bra mat till slut – låter väldigt gott! Inte alltid lätt att hitta rätt restauranger på resa. Vi äter sällan ute på vår 1 år långa resa, men istället botaniserar vi i mataffärerna, och det är också kul!

  • Ja, att gå runt i mataffärer utomlands är ju superintressant! Och har man möjlighet att laga lite mat då och då själv på en längre resa är det ju kul då man ju tröttnar på att äta ute ganska fort om man gör det hela tiden!

 2. Hej Christian,
  Tack för alla bra tips.
  Härligt att läsa er blogg.
  Vi åker till Istanbul på lördag.
  Vi har varit där två gånger tidigare och
  tycker att det är en härlig stad.
  Denna gången kommer vi att båtluffa runt på
  Prinsöarna ( Adalar )
  Vi skriver en blogg
  http://www.perssonscypern.blogg.se
  Ha det gott
  //Lasse o Marie
  ps. är du Christian som spelar golf i Kalmar Golfklubb ? ds

  • Ha en underbar resa! Kul med båtluff, blogga flitigt! Jag gillar mycket men golf tillhör inte mina intressen! Med vänlig hälsning, Christian

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...