Legoland Windsor London

Dela inlägget:

Sugen på en resa till Legoland Windsor London? Vi hade i flera år tänkt att åka till Legoland i Danmark, men avskräckts av den långa resan dit från Stockholm. När vi nu till påsk planerade att åka till London och researchade upptäckte vi att det fanns ett legoland även strax utanför London i staden Windsor.
 
Perfekt att inte behöva göra en separat resa till Legoland, utan vika en dag åt det tänkte vi och planerade in en dag på Legoland Windsor i vårt Londonschema.

Legoland Windsor London

Vi googlade för att hitta det optimala sättet att ta oss hit, men fann ingen direktförbindelse utan endast en buss-tåg-tåg-taxi resa på ungefär en timme. 
 
Väl framme vid parken köpte vi biljetter och gick in. Legoland Windsor kör väldigt många erbjudanden och två-för-en kampanjer i England. Vi hittade en från det tågbolag vi åkte med där vuxenbiljetterna blev gratis men Legoland ligger lite efter Sverige vad gäller online så vi var tvungna att stå i en vanlig kö på plats för att kunna nyttja erbjudandet. Väl värt väntan på en kvart dock för att nyttja rabatten som i vårt fall blev drygt 94 pund.

Legoland Windsor London – köp en q-bot!

 
Väl inne insåg vi att vi timat vårt besök till en av de populäraste helgerna i parken och köerna blev direkt mellan 45-80 minuter till de populäraste attraktionerna. Vi hyrde därför nästan direkt en varsin Qbot express. Med den kan man ”ställa sig i kö” via en liten pryl och sedan när kötiden har passerat ser man det på apparaten och man kan då gå in via en separat Qbot kö. I expressvarianten vi hyrde kapas även kötiden till hälften. Dyrt, 30 pund per person, men värt varenda pund då det annars skulle blivit ett evigt köande. Vi kunde nu ta det lugnt mellan attraktionerna, fika medan vi ”stod i kö” osv. Lyxigt!
 

 

Hur var själva Legoland då? Minilandet med legominaturer av sights runtomkring i Europa var fint och fashinerande för hela familjen, men stort fokus på legoland Windsor är på nöjesfältsdelen och där är håller inte riktigt attraktionerna måttet om man jämför med t ex Liseberg. Det var perfekt för vår 6-åring som kunde åka allt men vår 8-åring tyckte att mänga av attraktionerna var lite barnsliga och det fanns inget som fick det att pirra i magen hos oss vuxna. Lite konstigt med tanke på att de flesta Lego-satser har en äldre målgrupp än 6 år. Här fick man nästan en känsla av att man var för stor för Lego som 8-åring.
 
 
Kul i alla fall att äntligen ha sett Legoland, nu har vi ”prickat av” det och satsar nog på en renodlad berg-och-dalbanenöjespark nästa gång vi besöker England! 
 
När vi sedan skulle hem (efter att ha köpt t/r biljetter med tåg) såg vi att buss 702 går direkt hela vägen till London, och det för bara 11 pund (jämfört med 8 pund för den korta resan in till Windsor från Legoland. Konstigt att det inte tipsas om det någonstans på webben.
 
Att tänka på:
  • Direktbuss 702 från London går direkt t/f Legoland 
  • Ta med regnkläder till vattenattraktioner
  • Om fint väder – ta med badkläder
  • Väldigt långa köer – 30 till 90 minuter.
  • Qbot finns i tre varianter, men även med Qbot får man ofta stå i kö, om dock kortare. Mellan 5-20 minuter. Klart värt dock att ha en Qbot även om det är dyrt. Varianten för 30 pund pp är perfekt, då man kan ställa sig i nästa kö redan när man satt sig i den första attraktionen.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...