Clarion Hotel Helsinki – hotell i Helsingfors med pool på taket

Dela inlägget:

Clarion Hotel Helsinki är ett av Helsingfors senaste hotell som öppnade i Oktober 2016 och ligger i det nya urbana satsningsområdet Busholmen  i Helsingfors västra hamn. Jag bodde två nätter här när jag var på Ping Festival – praktiskt då själva eventet var i hotellets stora event/konferensdel. Jag passade såklart på att fota lite för bloggen för detta hotell kan jag klart rekommendera!

Clarion Hotel Helsinki

Det första man ser är hotellets futuristiska fasad där de svarta rutorna är smala fönster som går från golv till tak i rummen. Hotellet är egentligen två byggnader som hålls samman av en glasbyggnad.

Clarion Hotel Helsinki Clarion Hotel Helsinki

Rummen är små men snygga (om man bor i ett vanligt rum). Det smala fönstret som går från golv till tak ger inte så mycket ljus till rummet som är målat i mörkgrått, men det bidrar nästan ännu mer till en cool storstadskänsla.

Clarion Hotel Helsinki

Takpol och solterrass

Uppe på översta våningen finns en liten pool och en solterrass. Detta verkar vara Clarion signum, det är takpooler på de allra flesta hotell de öppnat de senaste åren. Härifrån har man en storslagen utsikt över Helsingfors och riktigt behaglig temperatur i poolen, även om en jacuzzi här uppe skulle vara pricken över i:t!

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki Clarion Hotel Helsinki

Poolen är inte stor nog att simma speciellt många simtag i, men vill man träna finns intill poolen ett gym med bland annat ribbstolar och mattor. Det finns även en relax med bastus, separata för män och kvinnor. Här tog jag morgonbastus bägge dagarna det första jag gjorde när jag vaknade – underbart!

Clarion Hotel Helsinki

Frukosten på Clarion Hotel Helsinki

Jag har ätit otaliga hotellfrukostar och börjar bli lite blasé, men fortfarande blir jag extra glad om det finns en kock som fixar äggrätter på beställning och det hade de här. En servicetalang som inte bara gjorde perfekta ägg – morgonen därpå kom han ihåg vad jag bett om dagen innan (omelett med spenat och frågade om jag ville ha samma sak denna dag!

Clarion Hotel Helsinki Clarion Hotel Helsinki Clarion Hotel Helsinki

Baren på 16:e våningen

Tillbaka upp på översta våningen – på en andra huskroppen. Här finns en stor bar med en fantastisk utsikt över Helsingfors. Solnedgången här uppe är fantastisk, det enda som saknas är en utomhusdel för de korta men härliga sommarmånaderna!

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki

Fler hotell i Helsingfors

Clarion Hotel Helsinki är ett stort hotell med 425 rum och kongresscenter för 1000 personer. Vill du hellre bo i ett lite mindre botiuquehotell? Då kan jag rekommendera Klaus K hotell som vi bodde på förra hösten. Läs mer om det här.

Du kanske har fler hotelltips? Kommentera gärna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...