Cafe Mambo och Cafe Del Mar på Ibiza

Dela inlägget:

Då vi räknade med att komma till San Antonio sent och sedan resa hem direkt följande morgon så prioriterade vi att bo nära ”Sunset Strip” – strandpromenaden med perfekt kvällssol. När vi även kunde stryka stort poolområde och läge vid stranden från kravlistan hittade vi väldigt billiga hotell. Vi fastnade för Hotel Gran Sol med bra omdömen på Tripadvisor och var klart nöjda med vårt rum högst upp i hotellet med vidsträckt utsikt.  Men, snabbt iväg för att inte missa solnedgången. Ner till strandpromenaden där vi promenerade bort mot Cafe Mambo. Här ligger bedagade hotell granne med stängda hotell med stora ”till salu”-skyltar, trots perfekt läge vid havet med ett av öns bästa läge för solnedgångar. Men, San Antonio är numera en ganska sliten charterort och vore det inte för att jag så gärna ville se Cafe del Mar och Cafe Mambo skulle vi nog inte åkt hit.

Well, nu var vi här och vi lyckades få ett litet bord på Cafe Mambo, som i övrigt var fullbokat.   Mambo är känt för att ha väldigt bra DJ’s och är ett populärt ställe att inleda en klubbkväll på.  

Med en stor terass mot solnedgången, hög pumpande house och glada servitörer är det verkligen ett partyställe. Maten var faktiskt över förväntan. 

Vägg-i-vägg med Mambo ligger Cafe del Mar, klubben som banade väg för chill out-musiken och som varje år gett ut samlingsskivor som jag lyssnat mycket på i perioder. I år fyller Cafe del Mar 25 år men konceptet har inte riktigt utvecklats och i konkurrensen med Mambo som spelar samma typ av House som klubbar som Pacha har Cafe del Mar det lite svårt. Igår, när det var packat med gäster på Mambo var det nästan tomt på Cafe Del Mar.


På plats inser jag också att de bilder jag sett från Cafe del Mar (och Cafe Mambo) med folkmassor som beundrar solnedgången, inte är från själva klubben/restaurangen utan från en allmän stenstrand framför restaurangens terass.

Själva lokalen är dock väldigt fin och ser ut som tagen från en gammal Bond-film.   

Så, kul att äntligen sett Cafe Del Mar, men inser att jag kom 10 år för sent…

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...