fbpx
Matochresebloggen
Böcker Övergivna platser

Bortglömda Platser – en fotobok för alla som älskar förfallna, bortglömda och historiska platser!

Jag älskar att upptäcka övergivna platser där naturen tagit över och det ser ut som att tiden stått stilla. Det är jag inte ensam om och intresset har till och med ett eget namn – ruinturism eller urban exploration.

En person som är klart mer dedikerad till detta intresse än jag är Sara Starkström som just gett ut en fantastisk fotobok med titeln Bortglömda Platser, som jag fick hem ett ex av. En så härlig bok att bläddra i och bara njuta av de intressanta bilderna! Några smakprov:

Bortglömda Platser fotobok

Regler för Urban Exploration

Jag som gillar att tipsa andra om saker jag upptäckt skulle inte bli någon bra urban explorer. En av reglerna är att man aldrig ska avslöja var man tagit bilden. Man ska inte ha med vägskyltar eller annat som kan ge en ledtråd, då det ska vara lite av ett detektivarbete att hitta alla dessa platser! Man ska heller inte lämna några spår efter sig på platsen där man tagit bilden, utan lämna den helt orörd.

En underbar bok som jag verkligen kan rekommendera som coffee table-book till dig själv eller som present till någon som gillar att resa och upptäcka denna typ av platser! Boken har texter både på svenska och engelska.

Alla bilder ovan är lånade från Sara Starkström. Läs mer om boken här.

1 Comment

  • Reply
    Sara Starkström
    30 september, 2022 at 09:36

    Stort tack för detta fina inlägg och recensionen. 🙂

Lämna gärna en kommentar