Bodyflight i Bromma – som att hoppa fallskärm fast inomhus!

Dela inlägget:

Ibland behöver man inte resa så långt för en cool upplevelse! I helgen var jag med barnen och testade Bodyflight i Bromma för första gången.

I ett gammalt industriområde, i botten av en stor glascylinder finns en jättefläkt som simulerar fartvinden av ett fallskärmshopp i fritt fall – upp till 300 km/h. I denna vind får man samma känsla av att vara viktlös som i ett fallskärmshopp (sägs det – jag har aldrig hoppat fallskärm). Fallskärmshoppare har i alla fall övat i vindtunnlar som dessa sedan 80-talet.

Detta är väl egentligen i klassisk svensexeaktivitet, men även barnen tyckte det var fantastiskt kul. (Man kommer faktiskt starta kurser även för barn här inom kort).

gustaf2 gustaf3

När vi kom övade ett gäng extremt duktiga personer (se exempel nedan) inför SM i Bodyflight som äger rum nu i helgen (13 februari 2016) mellan 8-19. Fri entré så har ni vägarna förbi Bromma tycker jag att ni ska åka förbi – dessa personer var grymma!

Så här funkar en flygning för er som är sugna på att testa:

  • Man bokar en tid innan på förhand och man ombeds komma en timme innan utsatt tid. Vi fick dock vänta en trekvart innan, men det var helt ok tack vare att några av Sveriges duktigaste Bodyflightare övade just denna tid.
  • En stund innan man ska flyga får man en genomgång med en instruktör som visar en kort film och berättar hur man ska bete sig i luften (böjda ben, utsträckta armar, avslappnad höft!)
  • Man måste tömma sina fickor på alla former av lösa föremål och dra på sig en overall, skyddsglasögon, hjälm och stoppa in öronproppar.
  • Sedan hoppar man in en i taget i flygtunneln ihop med en instruktör som hjälper till innan man hittat balansen själv.

Så cool känsla! Det enda negativa är att det går på ett nafs, sedan är de få minuterna man har på sig över!

8 kommentarer

  1. Jag planerar ett restaurangbesök efteråt och undrar om man blir svettig (av värme eller nervositet) eller får helt förstörd frisyr av detta? Och det står att det tar 90 minuter, är det inklusive timmen man får vänta innan man får flyga?

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...