Bisarrt lång hemresa

Dela inlägget:

På vägen till Tokyo fick jag ju ändra flygbolag i sista sekund till Air China, med byte av plan i Peking. Ca två timmar snabbare (eller snarare färre timmar i luften, hur snabb resan går beror ju också på byte och väntan) än Air France där man byter i Paris.

Planet hem flyger till och med retsamt över Sverige på vägen till Paris, där det nu väntar sex timmars glapp till flyget sedan går till Stockholm. Klantigt bokat helt klart.
Har hunnit med att se tre hela filmer på resan, så det är ju alltid något bra med en lång flygresa. Bra utbud av filmer. Kollade på Baksmällan 3, Oblivion,  och The Internship. De två sistnämnda hade jag funderat på att se på bio, men det var inga höjdarfilmer så det var perfekt att bränna av dem på flyget.
Satt bredvid en väldigt trevlig pratsam fransk dam som var konstnär och bodde på en liten ö utanför Australien. Intressant samtal med någon som lever ett helt annat liv än vi.
 
Rakt framför och till sidan framför satt familjer med bebisar som turades om att skrika under resan. Skönt att inte behöva ta hand om en skrikande bebis såklart, men just bebisskrik skär verkligen igenom allt. Bra att tänka på till nästa gång också att försöka få plats långt bort från de platser där man brukar placera familjer med bebisar (dvs där det finns plats för en barnsäng, mot en mellanvägg).
Nu fem timmars väntan i ett öde Charles De Gaulle…

 
Edit 05.30:  Nu lyckades jag ta mig in i businessloungen som just öppnade. Lika öde här men bekvämare fåtöljer och snabbt wifi.
 
Får se hur länge jag kan stanna kvar… Vore ju skönt att hänga här de fyra timmarna tills flyget går. Skyllde på att jag verkligen var tvungen att skicka ett mail och nu har jag satt mig längst in där ingen ser mig!
Edit 06.30: Plötsligt smällde det till och blev plötsligt fullt med folk.
Förstår verkligen att man vill och får flyga business class i tjänsten om man gör den här typen av långa resor i tjänsten. Man sover ju säkert bättre på planet och att sitta här i loungen och vänta är faktiskt ok, medan det uppe i vanliga vänteutrymmet vid gaten både är obekvämt och omysigt.
Edit 09.00: Flyget var lite sent men nu är det dags att röra mig upp mot gaten. Kunde sitta kvar här i loungen hela tiden, lyxigt. Försåg mig också med kaffe, croissanter och smörgås. Tack Air France!

 

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...