Besatt av väder och väderprognoser

Dela inlägget:

Det är samma sak varenda sommar och det blir bara värre för varje år. Jag blir helt besatt av väder och väderprognoser. Självklart har jag flera olika väderappar som jag jämför men det är yr.no som jag har mest förtroende för. I år har de haft rätt väldigt många dagar.

Så, hur tror ni jag förbereder mig inför kryssningen jag ska på i helgen till den danska ön Bornholm, vidare till Warnemünde på den tyska kusten och avslutningsvis till Visby?

Packar? Läser på om ställena vi ska till? Nej – genom att kolla vädret såklart. Då jag åker runt blir detta ännu mer komplext då jag får ångest över att eventuellt tima in vädret helt fel och åka från en solig plats till en regnig.

Fullständigt meningslöst självklart –  jag kommer ju åka oavsett väder och möjligen kan det vara bra att kolla prognosen dagen innan man får så man packar rätt, men det är som ett gift, jag kan inte motstå att kolla prognoserna.

Sol och moln

Hur blir vädret då? Just nu ser prognosen helt ok ut. Det verkar börja bra, med sol när vi torsdag kväll glider genom Stockholms skärgård söderut. Dessutom svag vind så det inte blir så mycket sjögång. Perfekt!

Besatt av väder och väderprognoser

På fredagen, när vi är framme på Bornholm och ska cykla eller vandra runt, ska det bli mellan 15-19 grader men inget regn på dagen. Helt ok, även om man kunde önska sig sol.

Lördagen i Warnemunde på den tyska solkusten ser dock bra ut, med sol eller växlande molninghet stora delar av  dagen.

Och även Visby där vi avslutar på söndagen och måndag när vi tuffar hemåt igen ser helt ok ut vädermässigt. Lite mer vind då, så lite kommer det nog gunga på vägen mot Stockholm.

Besatt av väder och väderprognoser

Så här håller jag på, helt sjukt!

Och sen är det bara att fortsätta kolla prognosen, ska man se längre fram än en vecka får man byta till t ex accuweather.com.

Hoppas att deras prognos för Dalarna (där vi ska vara på landet i drygt två veckor) har fel, annars får det blir en sistaminutenresa eller så får bastun gå varm hela dagarna!

5 kommentarer

  1. Också besatt av vädersppar och semesterväder. Använder huvudsakligen Yr, men dubbelkollar ofta med både Klart, SMHI och Apples egna app. Fyrpelkollar eller något, heter det kanske.

  2. Haha, känner igen mig så väl. Jag är sjukligt besatt av att kolla alla väderappar när jag ska åka någonstans. Gärna typ 15 dagar i förväg som det går att göra i någon av apparna, vilket ju egentligen är helt meningslöst eftersom det hinner ändra sig massor av gånger på 15 dagar. 🙂

  3. Haha, nej jag känner inte igen mig … Inte så besatt faktiskt. Däremot ändrar vi rutt ibland pga vädret. En gång var vi i Italien (utan Internet) och åkte upp mot Polen. När vi kom till Österrike (fick internet!) såg vi att det var superdåligt väder i Polen, så då åkte vi tillbaka till Italien … 😉

    • Det låter lite mer sunt! Då nyttjar ni ju även fördelen med att vara flexibel med husbil till max!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...